Béčko v derby porazilo vedoucí Slavii B

Klokani si po gólech Hrubého a Necida připsali důležité tři body.

Béčko v derby porazilo vedoucí Slavii B

V neděli dopoledne hostil uhříněveský sportovní areál derby dvou odvěkých rivalů, konkrétně jejich B týmů. Domácí Bohemka přivítala lídra tabulky třetí ligy, rezervu pražské Slavie. V sestavě týmu od Botiče byl obránce Köstl, záložníci Hrubý s Jánošem, ale také útočníci Huf, Mužík a Necid. Na lavičku náhradníků usedl Novák, pro něhož šlo o první nominaci k soutěžnímu zápasu po zranění kolene z léta minulého roku. Za Slavii naskočili David Pech, Diouf, Jurásek a zkušený Milan Škoda.

První šanci měli hosté v deváté minutě, kteří vyrazili do rychlého protiútoku. Na jeho konci byl Matěj Jurásek, který si vedl balon na levou nohu, jíž naštěstí branku Klokanů přestřelil. Tentýž hráč Slavie se o několik minut později blýskl průnikem do pokutového území, načež nahrával pod sebe před branku. Jeho úmysl dobře přečetl Janovský, jenž balon odkopnul do bezpečí. Do vedení šla Bohemka. Na pravé straně se Köstl sice nedostal přes Dioufa, ale míč udržel. Následně si Jánošův centr zvládl hrudí zpracovat Hrubý a nádhernou ránou do pravé šibenice branky Sešívaných rozvlnil síť. O srovnání se pokoušel Ogungbayi. Záložník hostů si rovnal balon na střelu, kterou i vstříc brance Bohemky vyslal, ovšem na Šimana si nepřišel. Strážce svatyně Klokanů se ještě víc zaskvěl záhy. Centr Ogungbayie si krásně našel Diouf. Obránce ze Senegalu se pověsil do vzduchu, avšak hlavičku fantasticky pod břevnem vytáhl konečky prstů Šiman na rohový kop.

Po přestávce se do zakončení tlačil Škoda v dresu Sešívaných. Střeleckou pověst však nepotvrdil a v akrobatické pozici pálil vysoko nad branku. Na druhé straně si při útočném snažení Klokanů kryl Huf balon uvnitř šestnáctky, dostal se i ke střele, jež byla zablokována. Krátce po hodině hry odcentroval z pravé strany Mužík do pokutového území. Útočník Necid míč ze vzduchu zkrotil a mohl i pálit levačkou. Střele nedokázal dát výraznou razanci, což pomohlo hostům, když ji obránce Konečný zvládl zablokovat. Následný závar tentýž zadák Sešívaných uhasil odkopem právě o útočníka Klokanů. O slovo se opět přihlásil ligový křídelník Jurásek. Ten si vzpomněl na svou silnou zbraň, a tak si navedl míč za šestnáctku, odkud parádní ránou mířil pod břevno, naštěstí pro Zelenobílé orazítkoval právě brankovou konstrukci. Na závěrečných dvacet vyběhl na hrací plochu i Vojtěch Novák. Levonohý záložník zasáhl do zápasu poprvé od poloviny července, kdy si přivodil vážné zranění kolene. Ještě než se dostal pořádně do akce, viděla početná návštěva šanci Slavie. Centr Ogungbayie propadl až ke střídajícímu Dominiku Pechovi. Čerstvý hráč hostů si připravil míč na střelu, jež naštěstí teč nasměrovala o centimetry vedle levé tyče. Záhy už se blýskl navrátilec po zranění. U rohového praporku vybojoval balon na Trédlovi. Následný aut si povedeně převzal do pokutového území, kde přesnou přihrávkou našel Necida, jehož střela levou nohou k doskákala k pravé tyči a znamenala navýšení vedení Bohemians. Vstřeleného gólu se nakonec dočkala i Slavia. Ve velkém vápně si šikovně počínal Toula, když se dokázal zbavit Müllera a přízemní střelou k levé tyči zadělal na závěrečné drama. Jen několik desítek vteřin po rozehrávce se ocitl v jasné pozici Ogungbayi, jehož střelu fantasticky zneškodnil Šiman. Po jeho zákroku ještě před ním došlo k souboji mezi Janovským a Dioufem. Hosté se dožadovali nařízení pokutového kopu, ovšem hlavní sudí jejich názor nesdílel. Ještě jednu příležitost si vytvořili také Klokani. Zpoza pokutového území zahrávali přímý kop. O jeho exekuci se postaral Pomahač, nicméně nebezpečí po teči obránce pro branku Slavie neznamenala. Přítomní účastníci zápasu společně s diváky zažili konec nastavení, který pořádně zahoupal s jejich tepovou frekvencí. Centr od Trédla způsobil před Šimanem několik soubojů, z nichž nakonec balon vypadl před Syho. Další čerstvý hráč kouče Střihavky rychle vypálil, naštěstí skvělý obranný blok vytáhl Janovský, když ránu vykopl do bezpečí.

Těžké chvíle Klokanům nekončily. Další centr před branku si vyhledal Rama, jehož hlavičku doprostřed branky famózně Šiman reflexem vyrazil. Bohemians se nedokázali osvobodit odkopem, čehož využili hosté. Další centr do pokutového území prodloužil kapitán Hunal na zadní tyč, kde se pohyboval osamocený Rama. Na jeho hlavičku už brankář Bohemky nedosáhl, rázem vypukla radost Sešívaných z vyrovnání. Rychle ji utlumil asistent na pomezí zdviženým praporkem, neboť skórující hráč se nacházel v ofsajdovém postavení. Klokani svého rivala doma dokázali porazit a slavili cenné vítězství.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - SK SLAVIA PRAHA B 2:1 (1:0)
Praha, Uhříněves • neděle 05.05.2024 • 10:15 • 25. kolo ČFL, skupina A

Branky: 23. Hrubý (Jánoš), 77. Necid (Novák) - 86. Toula
Rozhodčí: Vojáček - Hlaváček, Polena
ŽK: Pomahač - Trédl
Diváci: 279

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Köstl, Janovský, Müller, Petrouš (80. Damašek) - Farkaš, Jánoš (59. Pomahač) - Mužík, Hrubý (70. Novák), Huf - Necid (80. Liška)
Trenér: Dalibor Slezák

SK Slavia Praha B:
Slavata - Trédl, Hunal, Konečný, Zachoval (66. Pech Dom.) - Žitný (80. Behenský), Ogungbayi, Pech Da. (66. Sy) - Jurásek (66. Toula), Škoda (66. Rama), Diouf
Trenér: David Střihavka