Novým trenérem Martin Hašek

Z Vlašimi přichází do Bohemky sedmačtyřicetiletý trenér.

Novým trenérem Martin Hašek

Martin Hašek byl jmenován hlavním trenérem A mužstva Bohemians, a nahradil tak Miroslava Koubka. „Již před měsícem mě trenér Koubek informoval, že by rád po sezoně skončil. I na základě jeho rozhodnutí jsme hledali pro Bohemku od léta nového trenéra a Martin Hašek byl v našem úzkém výběru. Kvůli nepříznivým výsledkům z posledních týdnů se ale celý proces urychlil,“ okomentoval pro klubové stránky situaci sportovní ředitel Miroslav Držmíšek. Mužstvo povede nový trenér již na dnešním odpoledním tréninku.

O zájmu Bohemky jsem se dozvěděl při cestě na zápas s Baníkem Ostrava, kdy mi volal trenér Koubek. Řekl mi, že mě pravděpodobně bude Bohemka kontaktovat a že se tak nejedná za jeho zády. S trenérem Koubkem mám dobré vztahy a právě on mě na pozici trenéra členům vedení klubu doporučil. Druhý den ráno jsem se sešel s panem Držmíškem,“ popsal dění v posledních dnech Martin Hašek.

Novým trenérem Martin Hašek
Novým trenérem Martin Hašek
Chtěl bych zdůraznit, že přicházím po trenérovi, který zde odváděl dobrou práci, na podzim bych řekl výbornou,“ pochválil práci svého předchůdce Hašek. Bohužel výsledky z jarní části sezony byly neuspokojivé a výsledkem bylo předčasné ukončení spolupráce s trenérem Koubkem. Cíl na sobotu je jasný: „Mým úkolem bude snaha dostat do hráčů víru, v rámci možností sebevědomí a bojovnost.

Nový trenér si samozřejmě velmi váží zájmu prvoligového klubu o jeho služby. „Že mě oslovila Bohemka, je pro mě ctí a krokem nahoru. Nebudu říkat, že jsem odmalička Bohemák, to není pravda, nad postelí jsem měl jiné plakáty. Pamatuji si ale, že hráči Bohemky tvořili základ reprezentace a já to jako malý kluk vnímal a najednou se po čtyřiceti letech stávám trenérem tohoto klubu. Uvědomuji si tedy význam, tradici, historii a je pro mě ctí, že zde budu moci pracovat jako trenér,“ hrdě poznamenal nový trenér Klokanů.

Zajímavostí je také opětovné propojení otce a syna, neboť v současném kádru A mužstva je i trenérův nejstarší syn Martin Hašek. „Ke spojení trenér a hráč dochází potřetí. Poprvé to bylo v Pardubicích. Podruhé jsme se potkali ve Vlašimi, kde byl Martin první. Nyní se potkáváme v Bohemce, kde byl Martin také první. To vypadá, jako když mi to angažmá domlouvá on, ale není to pravda, je to jen shoda náhod,“ dodává na závěr s úsměvem.

V průběhu dnešního dne klubová internetová televize Bohemka TV zveřejní rozhovor s Martinem Haškem.

Vítejte u nás, trenére!