Buchta s Dostálem čekají na operaci, Krch po zákroku

Plánovaný lékařský zákrok se týká hned trojice defenzivních hráčů Klokanů.

Buchta s Dostálem čekají na operaci, Krch po zákroku

Bohemka si po výsledku víkendového utkání zajistila prvoligovou účast i v příští sezoně a tudíž mohl lékařský tým okamžitě začít řešit dlouhodobě plánované operace hned u trojice Klokanů. Kapitán týmu Daniel Krch již do utkání s Karvinou nastupoval s rizikem, ovšem jako pravý kapitán se objevil v základní sestavě a výrazně pomohl k výhře 2:0 a udržení Bohemky v lize. "Rozhodnutí (jestli nastoupí) padlo den před utkáním. Chtěli jsme kapitána na hřišti, vůdčí a vítězný typ, dirigenta obrany. Podal vynikající výkon a doufám, že se podaří najít co nejdřívější termín pro operaci," říkal na pozápasové tiskové konferenci trenér Martin Hašek.

A termín se našel, kapitán Bohemians podstoupil lékařský zákrok hned v pondělí v Nemocnici Na Františku. "Odoperovalo se poranění kolene, zákrok byl řešen artroskopicky. Jedná se o celkem běžný zákrok. Dobu rekonvalescence odhadujeme na pět týdnů, na začátku přípravy bude mít tudíž Dan individuální program," prozradil pro Virtuální Ďolíček klubový lékař David Erhart.

Dalším zraněným Klokanem je Petr Buchta, jeho již delší dobu trápí poraněné rameno. "Jedná se o starší zranění. Zítra jde na operaci, artroskopicky se stabilizuje ramenní kloub," vysvětluje Erhart. "Odhadovaná doba rekonvalescence je tři až čtyři týdny. Zřejmě i on začne letní přípravu individuálním programem vzhledem k možnému kontaktu se soupeřem," naznačil klubový lékař, že rekonvalescence pravděpodobně zasáhne i do zahájení červnové přípravy.

Martin Dostál odehrál jarní část se zavázaným zápěstím a i jeho čeká menší lékařský zákrok. "Martin má zlomeninu zapěstní kůstky. Jelikož je zranění staršího data, jedná se o plánovaný výkon. Vzhledem k umístění poranění by neměl mít žádnou limitaci na začátku přípravy," sdělil pro klubové stránky lékař David Erhart. V současné době se hledá ideální termín pro operaci.