Bohemka vlétla do přípravy úspěšně

Klokani rozstříleli Hradec 3:0.

Bohemka vlétla do přípravy úspěšně

K prvnímu přípravnému utkání nastoupila Bohemka v rámci turnaje o pohár starosty v Benátkách nad Jizerou proti Hradci Králové a předvedla se ve velmi dobrém světle, když porazila Votroky 3:0.

Po pěti minutách oťukávání se poprvé do útočné akce propracoval Bartek. Zatáhl míč středem hřiště a vybídl k průniku po pravém křídle Reitera, který našel v dobré pozici Kabajeva. Ten míč poslal nad branku. Vzápětí zahrozili i Votroci, Vlkanova však s dobrou pozicí nenaložil dobře a rozvlnil jen boční síť.

V jedenácté minutě se prosadili opět hradečtí, po rychlé akci Vlkanovy s Milanem Černým musel Fryšták poprvé zasahovat proti přízemní střele druhého jmenovaného. O pět minut později kopali Votroci první roh zápasu, po němž se dostal k hlavičce vytáhlý stoper Bederka, ovšem mezi tyče nezamířil. V devatenácté minutě mohl jít sám na bránu Kabajev, za záchrannou brzdu zatáhl skluzem Bederka. Z nařízeného přímého kopu se nepodařilo nikomu z Klokanů ve vápně dostat ke hlavičce.

Ve 25. měli hradečtí výhodu přímého kopu z hranice vápna, jeho exekutor Milan Černý však nic kloudného s míčem nevymyslel. Po deseti minutách se do pěkné šance dostala Bohemka, rychlým průnikem se dostal přes hráče Hradce Reiter a centrem našel nabíhajícího Bartka, který se pokusil přehodit brankáře Stejskala, ale spolu s ním těsně přestřelil i branku soupeře. Vzápětí si svou aktivitou vysloužil faul před levou stranou vápna Jirásek. Exekuce přímého kopu se ujal Dostál, jeho střelu těsně před brankářem stihl tečovat Lukáš Hůlka a při svém prvním startu v zelenobílém dresu se tak dočkal hned gólového zápisu, když poslal Klokany ve 39. minutě do vedení! Bohemka se s tím však nespokojila a do konce poločasu si svým tlakem vybojovala ještě čtyři rohové kopy, přesto se však nikomu nepodařilo propracovat do vyložené brankové příležitosti.

Bohemka aktivně nastoupila i do druhého poločasu. Z Jindřiškova rohu ještě nezahřmělo, ale v 53. minutě se po Reiterově průniku do vápna Hradce pískala penalta, kterou spolehlivě proměnil Kabajev a poslal Klokany do dvoubrankového vedení! V 59. minutě rozehrál roh nakrátko Jirásek s Bartkem, který byl okamžitě faulován. Z přímáku mířil k levé tyči Dostál, hradecký gólman však jeho záměr vystihl.

Ani po hodině hry nepřestali Klokani v aktivní hře směrem dopředu. Čerstvý muž na hřišti Vaníček pronikl z pravé strany do vápna, ustál osobní souboj a odcentroval před bránu, kde Kabajev uklidil s přehledem míč podruhé do branky a utkání již bylo jasnou záležitostí pro Bohemians! Klokani však nezůstali uspokojeni a dál pokračovali v nácviku útočných kombinací. Po pěti minutách od třetí branky mohla přijít další, Jirásek napřáhl k ráně z hranice vápna a rozkmital břevno hradecké brány.

Takřka celý druhý poločas se odehrával na půlce soupeře, výjimečný výpad si připsal až v 69. minutě Súkenník, který svou sólovou šancí nedokázal ohrozit Fryštáka. Klokani si díky převaze mohli dovolit výrazně omladit sestavu, když se na hřiště dostali postupně Vaníček, Filip Hašek a Blecha, tedy hráči, kteří ještě nedosáhli ani dvaceti let. Další střídání bylo však vynucené, při hlavičkovém souboji si krvavé zranění přivodil střelec utkání Kabajev a musel ze hřiště do péče lékařů. V útoku Bohemky jej nahradil Kuchta. A ani dravé mládí nechtělo zůstat pozadu, v 74. minutě se ke střele ve vápně dostal Blecha, ale jeho pokus vytlačil Stejskal na roh.

Deset minut před koncem mohl zvýšit Jeslínek, jeho střelu brankář soupeře pouze ztlumil, ale dobíhajícího Kuchtu však „vyřešil“ stoper soupeře. K pěknému sólu se o chvíli později odhodlal Vaníček, jehož pěknou tvrdou střelu dokázal Stejskal vyrazit pod kontrolu své obrany. Vaníček měl velkou chuť se prosadit, pět minut před koncem šel do souboje o míč v malém vápně a podařilo se mu vyslat míč těsně nad břevno. V poslední akci utkání dal ještě Fryštákovi vyniknout hradecký Holeš, to však nic nevadilo, protože Bohemka svůj první přípravný zápas zcela opanovala a v klidu dovedla ke tříbrankovému vítězství. Od 16:30 tak nastoupí v Benátkách do finále turnaje proti vítězi prvního utkání FK Varnsdorf, který dokázal porazit Mladou Boleslav 2:1.