Nový stadion na obzoru !

Již dlouhou dobu trápí fanoušky nejistota ohledně budoucího stadionu, starý Ďolíček dosluhuje a příští sezóna je tou poslední, kdy na jeho trávník budou moci hráči vbíhat k ligovým utkáním. Poté se klub nejméně na tři roky odstěhuje na Strahov, ale co bude dál? Po jednání komise pro územní rozvoj městské části Praha 10 a včerejším setkání vedení klubu se starostou Prahy 10 ing.Výrůtem se konečně může zveřejnit informace, která fanouškům jistě udělá radost...

Nový stadion by se měl začít stavět na místě současného. Nejsou to tentokrát jen utopické představy. Díky pochopení vlastníků pozemků tj. Bohemians Real,a.s., městské části Praha 10 a nájemců Delvita,a.s. došlo k dohodě o řešení území, které umožní celý projekt realizovat. Studii stadionu (model stadionu na snímku) vypracovaly společnosti FARA, spol. s r.o. a OMICRON. Projekt byl doporučen komisí územního rozvoje a bude se jím zabývat rada zastupitelstva Prahy 10.

“Proběhla už i jednání s fotbalovým svazem, nový stadion by mohl být využíván například pro zápasy jedenadvacítky. Určitě se nabízejí široké možnosti jeho užití,” potvrdil JUDr. Jan Kavalírek.

Pokud bude projekt schválen, dočkají se fanoušci dalších zápasů Bohemians v ďolíčku na stadionu s kapacitou deset tisíc diváků přibližně za čtyři roky.