Město peníze na stadión nedá

V úterý večer proběhla schůzka zástupců FC Bohemians s radními městské části Praha 10. Bylo to první povolební setkání obou stran. "Radnice založila Politickou komisi pro rozvoj fotbalu na Praze 10 a toto byl první krok ke vzájemné spolupráci. Komise se sejde ještě s činovníky Bohemians Real a také Slavie Praha," nastínil základní body generální ředitel Bohemians <b>Jan Kavalírek</b>. Na setkání s radními byl přítomen i druhý člen nejvyššího vedení vršovického klubu <b>Pavel Švarc</b>. "Bylo nám naznačeno, ať s finanční pomocí města nepočítáme, ale jinak, že nám maximálně pomůžou," ironicky se pousmál předseda představenstva Pavel Švarc.

Město peníze na stadión nedá

Radnice Prahy 10 vyjádřila přání, aby se oba kluby co nejrychleji vrátily do Vršovic. Slavia už tři roky hraje na Strahově, klokani se na „větrnou hůrku“ chystají od příští sezóny. "Právě za účelem vytvoření solidních podmínek pro oba kluby byla vytvořena Politická komise. Ta se skládá ze zástupců všech stran, které jsou zastoupeny na radnici Prahy 10," popsal personální věci Kavalírek. Bohemka byla jako první na úřednickém koberečku. Do konce týdne radní vyslechnou představy zástupců Bohemians Real a za týden se na radnici vydá Leška a spol...

Radní chtěli slyšet představy funkcionářů Bohemians o případné výstavbě stadiónu. "Bohemka podporuje myšlenku Městského stadiónu, který bychom si přáli na místě současného Ďolíčku. Ve hře je také možnost postavit Městský stadión na Hagiboru. Pojem Městský samozřejmě znamená to, že by na něm hrály oba týmy, Bohemka i Slavia," odkryl zelenobílé karty Kavalírek. Vedení Bohemians si nechalo zpracovat studii, jak by nový stadión mohl vypadat (viz. fotogalerie pod článkem), ovšem zatím chybí územní rozhodnutí a další náležitosti k zahájení stavby. Položení základního kamene se tak počítá spíše na roky.

S novým návrhem vstupuje do hry také Bohemians Real, vlastník současného stadiónu v Ďolíčku. "Mají představu, že by zrekonstruovali stávající stadión a udělali by "nový" s kapacitou 4-5 tisíc diváků. Něco na způsob Viktorky," řekl Pavel Švarc. Financovaní jakéhokoliv projektu se ale nezúčastní město. "Řekli nám, že vypomohou jiným způsobem. Například vybudují infrastrukturu okolo stadiónu, parkoviště a další důležité věci," přinesl alespoň částečně dobrou zprávu Švarc.

Pohovory s jednotlivými kluby skončí na radnici 19. března. Poté se stanoví další postup. Pro fanouška to ale v nejbližších měsících žádnou změnu neznamená. Bohemka se v srpnu 2003 stěhuje na Strahov - to je snad jediná jistota.