FC Bohemians Praha - Sparta Praha 1:2 (1:1), hráno 17.5.2003

NEDOHRÁNO - kontumačně 0:3<br /><br /><b>Branky:</b> 24. Baláž - 45. Poborský, 72. Zbončák.<br /> <b>Rozhodčí:</b> Hlaváč - Gulajev, Talpa.<br /> <b>ŽK:</b> Zoubek, Rajnoch - Grygera.<br /> <b>Diváků:</b> 5127.<br /> <b>Bohemians:</b> Šimon (38. Holec) - Janáček, Obermajer, Kozel, Lesák - Baláž, Rajnoch, Zoubek, Melecký (70. Dvořák) - Bednář, Polodna.<br /> <b>Sparta:</b> Blažek - Grygera, Homola, Hübschman, Labant - Poborský, Michalík, Zelenka, Zbončák - Kincl, Sionko.

Reportáž:

Zápas odstartoval nafilmovaný pád nikým neatakovaného sparťana Kincla ve vápně, na druhé straně hned zahrozil aktivní Baláž. Hned v první pětiminutovce si však vypracovala dvě obrovské šance Sparta. Poborský po Zelenkově uličce zamířil vedle, stejně jako vzápětí osamocený Kincl. Bohemka se snažila odpovědět náporem a v 15. minutě vysunul Lesák za obranu Baláže, ale jeho sólo ztroskotalo na sparťanském brankáři. Na druhé straně výborně zaáhl Šimon př Zbončákově hlavičce vyrazil Šimon a Zelenka přestřelil.

Ve 24. minutě po akci přes levou stranu sparťanské obrany se míč dostal k Balážovi a ten potvrdil, že proti Spartě se mu tradičně daří a umístl míč přesně k tyči - 1:0! Vyrovnání Sparty zabránil za necelých deset minut opět Šimon, jenž chytil Sionkův pokus a odvážně se vrhl pod nohy i do šance se řítícímu Zbončákovi, jenž však důrat přehnal a nepochopitelně nedosta žlutou kartu. Tento zákrok se stal Šimonovi bohužel osudný a za několik okamžiků ho nahradil Holec. Ten ještě kryl Sionkovu šanci, ale v poslední minutě prvního poločasu už inkasoval. Poborský Zelenkovu další výzvu vyslyšel a střídajícího gólmana přehodil.

Ve druhém poločase měl převahu favorit z Letné, jenže šance si dlouho oba celky nevypracovaly. Až v 60. minutě hlavičkoval nebezpečně Homola. Na druhé straně se ocitl v dobré pozici Polodna. V 72. minutě Zelenka vysunul Sionka a ten předložil míč do prázdné branky Zbončákovi, který otočil skóre ve prospěch Sparty. 

Za dvě minuty však vtrhli na hřiště domácí fanoušci a inzultovali Talpu, který rozhodoval na straně gólové akci. Sudí Hlaváč pak utkání přerušil a poté oficiálně ukončil.

Tisková konference:

Dušan Uhrin: Takový incident na stadiony vůbec nepatří. Myslím si, že to bylo velice dobré utkání a fanoušci tím ten zápas hodně poškodili. Takoví lidé tu vůbec nemají co dělat. Druhý gól jsme dostali z úplně nesmyslného vystavování do ofsajdu. Byla to hrubá a zbytečná Obermajerova chyba. Sparta měla první minuty dvě veliké šance, my jsme pak vyrovnali hru a dali jsme gól. Byli jsme agresivní a nepouštěli jsme Spartu téměř k ničemu. Druhou půli jsme měli do inkasované branky i trošku navrch v šancích. Budeme bojovat, dokud bude naděje.

Jiří Kotrba: Je dobře, že jsme v té chvíli alespoň vedli. Nehráli jsme totiž vůbec špatně, vždyť jsme měli před vedoucí brankou soupeře několik šancí. Raději bychom však slavili až v devadesáté minutě a chtěli jsme, aby se zápas dohrál.