Mistrovská sezóna 1982/83 - VIII.díl

<b>První porážka: Trnava-Bohemians 1:0</b><br/> Jedenatřicetiletý Peter Hodúr, který v minulém kole vzal pražské Dukle bod, se postaral o to, že klokani ztratili podzimní neporazitelnost. Bohemians zůstávají v čele tabulky, ale už jen díky brankovému rozdílu.<br/>Hostům chyběl Zelenský, domácím Hutta. První minuty patřily trnavskému celku, Pražané se však brzy vymanili ze sevření a díky větším zkušenostem převzali taktovku. Přes hustý obranný val se však do šancí nedostávali.

Mistrovská sezóna 1982/83 - VIII.díl

Celý druhý poločas se hrálo prakticky na jednu branku - trnavskou, cestičku ke Kekétimu si však hráčům Bohemians nenašli. Nejblíže ke změně ukazatele skóre bylo po Čermákově střele asi z 20 metrů; skončila na tyči... Domácí se jen sporadicky dostávali přes půlicí čáru, při jednom z útoků jim však vyšla kolmá přihrávka, Lančarič zacentroval a Hodúr se postaral o dvoubodový zisk. Hosté mohutně finišovali, ale na vyrovnání už jim nezbyl čas.

Branka: 81. Hodúr.
Rozhodčí: Řezníček - Stiegler, Barabits.
ŽK: Mrva, Pichňa, Fijalka.
Diváků: 12000.
Trnava: Kekéti - Martinák, Mrva, Lackovič, Kopčan - Fijalka (79. Lančarič), Pichňa (89. Švorc), Dian - Gašparík, Medgyes, Hodúr.
Bohemians: Z. Hruška - Jakubec (84. Příložný), Bičovský, Prokeš, Ondra - Chaloupka, Sloup, Koukal - Němec, M. Čermák, Mičinec (69. Levý).


Festival útočné kopané: Bohemians-Zbrojovka Brno 4:1

Ještě se hráči na hřišti ani neohřáli a Pavlík v souboji s Němcem přišel o míč, ten se dostal ke Sloupovi, potom znovu k Němcovi a vzápětí k   Příložnému, který zblízka otevřel skóre zápasu. Netrvalo dlouho a klokani vedení pojistili. Střelcem byl opět  Příložný, tentokráte bombou k tyči asi z 18 metrů. Ani potom domácí nepolevili, předváděli dál festival útočné kopané se vším, co k tomu patří: pohybem s míčem i bez míče, měněním  míst,  přesnou přihrávkou i pasem do volného prostoru, ale hlavně častou a prudkou střelbou ze všech pozic.

Po dvougólovém manku byli nuceni hosté opustit svou ulitu, snažili se zvrátit výsledek, nijak se jim to ale nedařilo. Janečka, jediný nebezpečný  střelec mužstva, byl velmi dobře kryt oběma stopery Bohemians, a i když se dostal párkrát k palbě, střílel nepřesně, zadáci mu nedovolili v klidu zamířit. Dvakrát se dostal do šance Horný, avšak ani on neuspěl. Poprvé   mu skočil v posledním okamžiku do rány Jakubec a srazil míč na roh, vzápětí pak Horný hlavičkoval vedle branky do autu. Jinak byl před Hruškovou svatyní klid, o čemž svědčí skutečnost, že Brňané za celou půli ani jednou netrefili branku Bohemians.

Po přestávce se zdálo, jako by domácí byli spokojeni s výsledkem a vzali si oddechový čas. Ale jen nakrátko. Brzy opět zapnuli na plné obrátky. Nejprve Němec po sólu a potom Sloup bombou do prázdné branky zvýšili stav na 4:0. Potom se konečně dostali ke slovu hosté a Janečka také po sólu vstřelil jejich čestný úspěch.

Utkání probíhalo v tempu, hrálo se slušně, jediným hrubším faulem byl   zákrok Češka na Příložného. Hříšník byl za něj také zcela správně napomenut žlutou kartou. Bohemians byli daleko lepším týmem než hosté, měli velmi dobře organizovanou obranu, v níž hráli prim Bičovský s Jakubcem, ve středové řadě se líbili Sloup a Chaloupka, v útoku pak neúnavný bojovník Čermák, střelecky se prosadil Příložný. U hostí bojoval Janečka, v první fázi zápasu i Horný, Janečkův gól byl vůbec první střelou Brna na Hruškovu svatyni a zůstal až do konce jedináčkem.

Branky: 4. a 11. Příložný, 67. Němec, 70. Sloup - 79. Janečka.
Rozhodčí: Krchňák - Jašek, Somoláni.
ŽK: Češek.
Diváků: 8000.
Bohemians: Z. Hruška - Jakubec, Bičovský, Prokeš, Koukal (70. Levý) - Chaloupka, Zelenský (72. Mičinec), Sloup - Němec, Příložný, Čermák.
Brno: Hron - Mazura, Češek, Schwarz, Došek - Svoboda (67. Jaroš), Horný, Jarůšek (81. Nesvačil), Pavlík - Janečka, Mikulička.