Vejsada předal akcie klubu

V pátek ve 14 hodin je do pražského hotelu Best Western Meteor naplánována tisková konferece. Bod programu je jediný: představení nového majitele FC Bohemians Praha. Michal Vejsada, zatím poslední majitel klubu, přiznává, že už není majoritním vlastníkem Bohemians. "Předal jsem 43% procent svých akcií společnosti, která zajistí finanční stabilitu Bohemky. Svých akcií se ve prospěch nového majitele vzdají i pánové Kavalírek a Klíma," řekl Vejsada pro oficiální stránky Bohemians.<br /> Novým vlastníkem Bohemians se stane společnost Habanera. Předsedou představenstva této společnosti je Tomáš Böhm, ředitel vydavatelství Ringier ČR. Generálním partnerem Bohemians by se měla stát společnost AAA Auto, jejíž představitelé jsou také ve společnosti Habanera.

Vejsada předal akcie klubu

"Plním to, co jsem slíbil. Hledal jsem silného partnera, abych mohl zajistit chod klubu a teď jsem ho našel," zdůvodnil Vejsada další změnu v rozdělení akcií. "Pacienta jsem zachránil před smrtí, držel jsem ho při životě, ale nemohl jsem ho uzdravit. Společnost, která přijde by ho mohla vyléčit," popsal Vejsada své měsíční působení v klubu, které ještě zdaleka nekončí. "Je zde dohoda, že zůstanu v čele klubu až do konce jarní části. Začali jsme nějaká jednání s věřiteli a bylo by neseriózní, kdyby Bohemka znovu měnila celé vedení."

"Akcie jsem předal, neprodal. V klubu je tolik dluhů, že na tom nelze vydělat. Tudíž úkolem nového majitele je především klub oddlužit. Ke stejnému předání se rozhodli také panové Kavalírek a Klíma," doplnil Vejsada. Michal Vejsada přišel do Bohemians 6.ledna 2004, kdy bývalý majitel Švarc uznal jeho nároky na akcie.

Bývalá struktura akcionářů:

53% Michal Vejsada, 29,5% Zdeněk Zlámal, 15% Jan Kavalírek, 2,5% Karel Klíma

Nová struktura akcionářů:

60,5% Habanera, 29,5% Zdeněk Zlámal, 10% Michal Vejsada.