Představili se noví majitelé klubu

V hotelu Best Western Meteor se představili noví majitelé Bohemians. Za stůl útulné vinárny se posadili: Antonín Panenka (legenda Bohemians), Michal Vejsada (bývalý majitel), Vladimír Zemánek (tiskový mluvčí Bohemians), Tomáš Böhm (ředitel vydavatelství Ringier) a Anthony James Denny (předseda představenstva AAA Auto). Tisková konference trvala zhruba čtyřicet minut. "V poslední době byla situace v klubu hodně nestabilní. Často se měnila akcionářská struktura. Naše společnost Habanera nezískala klub jen na krátkou dobu, ale máme s Bohemkou dlouhodobé plány. Je to klub, který patří do ligy," řekl v úvodním slovu Tomáš Böhm, jeden z představitelů firmy Habanera, která nyní vlastní 60,5% akcií vršovického klubu.

Představili se noví majitelé klubu

Tomáš Böhm

Generální ředitel vydavatelství Ringier, je největším akcionářem ve společnosti Habanera a také v První sportovní a.s, která má v pronájmu vršovický stadión. 

"Ve společnosti Habanera máme společně s panem Dennym většinu. Já mám o něco větší podíl než můj kolega. Mezi další akcionáře patří podnikatelé z Prahy a okolí, ale blíže bych je nechtěl prezentovat. Společnost Habanera vznikla čistě za účelem sloučení prostředků na převzetí klubu," odkryl Böhm pozadí firmy, která získala vládu nad ďolíčkem.  Böhm také zdůvodnil, proč vstoupil do Bohemky. "Bohemians mají obdivuhodnou tradici, historii a skvělé jméno. Patří na českou scénu i do první ligy."

Nejbližší kroky nového vedení popsal Böhm konkrétně. "Nebezpečí, že bychom nedokončili jarní část, nehrozí. V současné situaci asi nemůžeme příliš pomýšlet na postup. Za rok však chceme postoupit. Myslím, že úspěchem by bylo tak čtvrté nebo páté místo. Příští týden proběhne v klubu forenzní audit, který provede společnost Ernst and Young, což zaručí objektivitu."

Böhm se také vrátil o měsíc zpět, kdy Michal Vejsada přebíral klub od Pavla Švarce. V té době se spekulovalo, že za celým obchodem stojí právě osoba Tomáše Böhma. "Všechny kroky dělal pan Vejsada sám. S námi nic nekonzultoval," vyloučil Böhm nějaké předešlé spojení a dodal: "Žádné velké změny teď dělat nebudeme. V rámci návaznosti ponecháme ve vedení klubu i pana Vejsadu. Zároveň chci vyloučit spekulace o sloučení s Pardubicemi a podobné informace."

Bohemku tíží nejen finanční problémy, ale také situace okolo stadiónu. "Dokážu si představit, že Slavie i Bohemka budou mít jeden společný stadión. Ve světě je to obvyklé. Ale my jednáme zatím jen o samostatném stadiónu v ďolíčku. Nechci říkat nějaké konkrétní datum, ale v příští sezóně by se vše mělo začít hýbat kupředu. My stadión chceme, tak tady stadión bude," řekl rozhodně Böhm.

Anthony James Denny

Čecho-Australan, syn českého emigranta z roku 1948. Má více než dvacetileté zkušenosti v obchodu s ojetými vozy na australském, evropském, americkém a českém trhu. Od roku 1992 žije v ČR, kam z počátku dovážel ojeté vozy z USA. V roce 1994 otevřel autocentrum, které se během několika let rozrostlo v celou obchodní síť s ojetými automobily po celé České republice.

Tony Denny promluvil na tiskové konferenci v angličtině a jeho slova překládala jeho sekretářka. "Naše firma je partnerem Bohemky už dva roky. Teď své sponzorské aktivity ještě navýšíme. Jsem rád, že došlo k takovému spojení a je to vlastně přirozené. Naše firma je z Austrálie, odkud pochází i maskot Bohemians," připomněl australský rodák klokana ve znaku klubu. "Bohemians teď budou fungovat jako každá jiná společnost. To znamená seriózní účetnictví a průhledné finance."

Antonín Panenka

Hráčská legenda Bohemians. V minulosti působil v klubu i jako asistent trenéra. V současnosti má na starost styk se sponzory a je konzultantem klubového představenstva ve fotbalových záležitostech.

"Myslím si, že začíná nová éra Bohemky. V poslední době tady byla hodně nestabilní atmosféra, po příchodu nového majitele věřím, že se vrátí osmdesátá léta, kdy Bohemka získala jediný mistrovský titul v historii. Letos nemá cenu za každou cenu postupovat. Příští rok už nám první liga nesmí uniknout," řekl ve své řeči Panenka.

Michal Vejsada

Bývalý majitel Bohemians, který klub převzal 6.ledna 2004 a přesně po měsíci oficiálně ztratil majoritu. V roce 1979 vybojoval stříbrnou medaili na mistrovství světa v zápase, o rok později se zúčastnil olympijských her v Moskvě. Daří se mu i v podnikání. Vlastní společnost Euro Grill, která provozuje především stánkový prodej pečených kuřat.

Vejsada ve svém vystoupení zopakoval to, co už včera uvedl na našich internetových stránkách a v diskuzním fóru tohoto webu. "Splnil jsem slib a předávám Bohemku silnějšímu partnerovi. Ve vedení zůstanu minimálně do léta."