Bohemka znovu mění majitele.Už je to jisté!

Včera (ve středu) kontaktoval Tomáš Böhm Michala Vejsadu a pozval ho na setkání. Dnes už byla dohoda na světě. Böhm, vlastník sta procent akcií Bohemians, uložil akcie do depozitu k pravníkovi Michal Vejsady. "Potvrzuji, že jsem se definitivně vzdal akcií Bohemians a předávám je Jiřímu Křížkovi," potvrdil redaktorům deníku Sport Tomáš Böhm. Novým stoprocentním vlastníkem Bohemians se stává Jiří Křížek, který v klubu působil pod vedením Vejsady v roli výkonného ředitele. Teď se role obracejí, šéfem je Křížek a do klubu si přivádí Vejsadu. "Stáli jsme před velkým rozhodnutím, zda znovu vstoupit do kalných vod a znovu se pokusit Bohemku zachránit od totálního konce. Bohemku jsme vyvezli z márnice a znovu se ji pokusíme napojit na přístroje," říká Michal Vejsada.

Bohemka znovu mění majitele.Už je to jisté!

Tomáš Böhm během svého působení dokázal získat od ostatních partnerů všechny akcie klubu, takže předává kompletní stoprocentní balík akcií. Na začátku tohoto týdne Böhm (ředitel vydavatelství Ringier ČR) ohlásil, že klub prodá zahraničnímu investorovi, ale nestalo se tak. "Chtěl jsem po investorovi, aby mi dal záruky, že vypořádá všechny dluhy, které má Bohemka, ovšem to mi nebyl schopen zaručit. Nechtěl jsem dále čekat a předal jsem akcie panu Křížkovi," sdělil Böhm pro zítřejší vydání deníku Sport. Jiří Křížek je v současnosti v zahraničí, proto vše potřebné vyřizuje jeho zástupce Michal Vejsada. "Jsem pověřen dočasným řízením klubu a po návratu pana Křížka mu předám veškerou agendu. Smlouva bude definitivně podepsána ve středu," řekl Vejsada, bývalý vlastník Bohemians, internetovým stránkám Bohemians.

Klokani se nenacházejí v lehké situaci. Jsou na posledním místě druholigové tabulky, mají zablokované přestupy a hráči žijí v nejistotě, protože nedostali srpnové výplaty. "V pátek dám klukům zálohy a příští týden dostanou od pana Křížka zbytek," prohlásil Vejsada po setkání s týmem, které absolvoval dnes (ve čtvrtek) odpoledne. "Kluky jsem informoval, jaká je situace, vysvětlil jsem jim naše kroky a doufám, že se do mužstva vrátí pohoda," dodal Vejsada. "Je to velká úleva. Böhmovi jsme nevěřili, že někoho přivede. Myslím, že můžu za všechny říci, že jsme rádi a věříme novému vedení. Teď už se snad můžeme věnovat čistě jen fotbalu a soustředit se na záchranu," shrnul pocity týmu kapitán Miroslav Obermajer. Ten plní i funkci pokladníka mužstva,  a tak s tužkou a papírem obcházel v kabině jednotlivé hráče a ti si hlásili výši zálohy, která jim pokryje nutné výdaje. Vejsada jim předá peníze zítra odpoledne.

Jiří Křížek, který se angažuje i ve fotbale v Klánovicích, je tedy novým stoprocentním vlastníkem, ale rozhodně nebude mecenášem klubu. Noví majitelé teď budou shánět silné partnery, kteří by se podělili o financování klubu. Více informací o budoucnosti klubu bude příští týden, kdy se Křížek s Vejsadou ujmou vlády ve Vršovicích. Do Ďolíčku se vracejí po téměř dvou měsících. 30. července byl totiž Vejsada Böhmem odvolán z pozice ředitele klubu a na jeho místo nastoupil Marek Vít.