Tisková zpráva Družstva fanoušků

Tisková konference Družstva fanoušků Bohemians se konala 23. března od 10:30 v útrobách vršovického stadiónu. Předkládáme Vám tiskovou zprávu, kterou obdrželi všichni novináři.

Tisková zpráva Družstva fanoušků

TISKOVÁ KONFERENCE 23. BŘEZNA 2005

DRUŽSTVO FANOUŠKŮ BOHEMIANS

 

Motto

Záchrana fotbalového klubu Bohemians se zachováním jeho historické kontinuity

 

Představenstvo družstva

Předseda: Antonín Jelínek mladší

Místopředseda: Jiří Dienstbier

Členové: Michal Holas, Martin Bílek, Martin Slavík

 

Kontrolní komise

Předseda: Milan Šimáček,

Místopředseda: Antonín Panenka

Členové: Josef Hrubý, Antonín Jelínek starší, Lukáš Přibyl

 

Cíle

Cílem družstva je vlastními silami nebo prostřednictvím společnosti, na níž se bude družstvo majetkově podílet, převzít fotbalový klub Bohemians. K dosažení cíle je nutné, aby subjekt (družstvo nebo společnost s majetkovou účastí družstva), který bude pokračovatelem současného klubu, uzavřel se správcem konkursní podstaty FC Bohemians Praha, a.s. smlouvu, na základě které koupí práva k soutěžím spolu s registrací dosavadních hráčů všech družstev včetně mládeže. Dále je nutné dosáhnout souhlasu výkonného výboru ČMFS s převodem práv k soutěžím na nástupnický subjekt. Nástupnický subjekt bude muset dosáhnout dohody s tzv. fotbalovými věřiteli FC Bohemians Praha, a.s o řešení jejich pohledávek. Součástí celého projektu musí být i vyřešení pokuty za vyloučení z letošního ročníku II. ligy. Uvedené kroky je třeba zvládnout do termínu pro přihlášení k dalšímu ročníků soutěží, aby družstvo Bohemians mohlo v příštím ročníku nastoupit do ČFL. Souběžně bude nutné pracovat na vybudování družstva, které by bylo schopné kvalitně hrát ČFL. Následně po dosažení uvedených kroků bude nutné řešit licenci k ochranné známce s TJ Bohemians. Družstvo bude usilovat i o možnost hrát zápasy na tradičním místě – v Dolíčku. Při řešení ochranné známky a fotbalového stadiónu nejsme limitováni termínem pro přihlášku do soutěže.

 

Forma získání prostředků

Prostředky na dosažení svých cílů chce družstvo získat od fanoušků Bohemians ve formě jejich členských vkladů do družstva. Členy družstva se mohou stát jak fyzické, tak i právnické osoby. Člen se musí při svém vstupu do družstva zavázat k základnímu členskému vkladu ve výši 1.000,- Kč, splatit okamžitě však musí pouze 100 Kč a zbytek v libovolných splátkách do jednoho roku, tím chceme umožnit členství i těm, kteří si jednorázově nemohou dovolit zaplatit vyšší částky, ale přesto chtějí svému klubu pomoct. Horní hranice členského vkladu není omezena, jednotlivý člen může teoreticky složit i mnohamiliónový vklad. Fanoušci o své peníze nepřijdou ani v případě neúspěchu celého projektu. Pokud by se z jakýkoliv důvodů akce nepodařila a vybrané prostředky by se neinvestovaly, dostanou fanoušci své vklady zpět. Jejich ztráta by činila jen 1% z vložené částky, 99% vkladu bude vráceno. Riziko tedy prakticky není žádné.

 

Zajímavosti

Zakládající členové družstva vložili do projektu zatím 146 tisíc korun. Prvním členem se stal herec Ivan Trojan. Fanoušci na internetových stránkách www.fc-bohemians.cz zatím přislíbili jeden milión korun. V představenstvu jsou výhradně fanoušci Bohemians, v kontrolní komisi zasedl na post místopředsedy Antonín Panenka, nejslavnější Klokan historie.

 

První setkání fanoušků

Čtvrtek, 24. března, 18:00, restaurace Klepáč (Třída 5. května, poblíž stanice metra Pražského povstání)