První schůzka fanoušků - 627 tisíc korun!!!

"Poslal mě manžel, protože musí být v práci. Mám přinést všechny papíry, které mi dají do ruky a vyslechnout veškeré informace," zašeptala mladá maminka s kočárkem u vchodu do restaurace Klepáč. Uvnitř sálu už mluvili zástupci fanoušků. Nechtěla rušit a proto už jen požádala: "Můžete mi dát osm přihlášek do družstva ještě pro kolegy v práci?" Zájem o první setkání byl obrovský a vysoko překračoval kapacitu restauračního zařízení. Přišli fanoušci v šálách, v dresech, podnikatelé v oblecích, tátové s dětmi, pamětníci... Na první veřejnou schůzi Družstva fanoušků Bohemians dorazilo přes tři sta příznivců.

První schůzka fanoušků -  627 tisíc korun!!!

Restauraci Klepáč zdarma poskytl Josef Hrubý, velký fanoušek Bohemky. "Kapacita je osmdesát míst k sezení, snad to bude stačit. Nejvíce lidí se tady sešlo jednou na Silvestra. To jich bylo sto pět," vzpomínal ještě před vypuknutím akce majitel restaurantu v blízkosti pražské magistrály. Hodinu před zahájením čtvrteční schůze už bylo jasno. Bude hodně těsno a padne rekord. Klepáč se postupně zaplňoval fanoušky, kteří přicházeli s velkým předstihem a v šest hodin zcela obsadili restauraci i chodník před vchodem. Organizační schopnosti ukázal předseda kontrolní komise družstva fanoušků Milan Šimáček. "Stoly musí pryč!" Jeho pokynů fanoušci uposlechli, přesto v Klepáči nebylo k hnutí a vzduch by se dal krájet. Nikdo ale neprotestoval. Lidé přišli vložit své úspory a ještě museli vydržet stísněné podmínky. "Vůbec mi to nevadí. Jsem tady kvůli Bohemce," říkal jeden z příznivců, který stál u zdi na židli, aby měl dobrý výhled.

Krátce po šesté se doprostřed sálu postavili na židli i zástupci fanoušků, kteří jsou ve vedení družstva - Antonín Jelínek, Jiří Dienstbier, Milan Šimáček. Nejprve představili záměry družstva, podobně jako den předtím na tiskové konferenci a poté odpovídali na velké množství dotazů z řad diváctva. Diskuze trvala téměř dvě hodiny, následně přišla na řadu administrativa - vyplňování přihlášek do družstva. "Taková fronta byla naposledy za Husáka na banány," trefně poznamenal Martin Pulpit, v současnosti trenér plzeňské Viktorky a zároveň velký fanoušek Bohemians, který přišel též složit finanční hotovost na účet družstva. Had fanoušků se točil přes celý sál, všichni stáli trpělivě a nenudili se. BOOOHEEEMIAAANS, na na naaa na na na naaa!!! Začalo se skandovat a přišla řada i na hymnu Klokanů. Fanoušci Bohemky se opět po několika měsících potkali a prožili si atmosféru jako na fotbalovém zápase. "Lidé přijeli i z hodně velké dálky. Když vyšlo v novinách, že setkání bude v této hospodě, začal mi tady drnčet telefon a lidi se ptali, jak se sem dostanou. Volalo hodně mimopražských a dokonce i z Bratislavy. Moc chtěli přispět, že prý přijedou kvůli tomu do Prahy. Ani nevím, jestli nakonec dorazili. V tom davu je tady asi nenajdu," líčil svá dobrodružství majitel restaurace JosefHrubý.

Udeřila desátá hodina. Restaurace Klepáč se začala vyprazdňovat. Fanoušci ještě postávali venku a horlivě diskutovali. "Snad to vyjde. Dneska to bylo fantastický," říkal jeden z nich. Podobného názoru byli všichni. Atmosféra na prvním setkání fanoušků byla nádherná. Ze všech dýchalo nadšení a zápal pro věc. Krátce před půlnocí zástupci družstva oznámili stav vybraných peněz - den po oficiálním započetí celého projektu fanoušci mezi sebou vybrali 627 tisíc korun českých. A to jsou jen peníze, které do družstva vložili zakladatelé a lidé na setkání v restauraci Klepáč. Další vklady přijdou bankovními převody od fanoušků, kteří se setkání nemohli zúčastnit. Ohlas na celou akci je obrovský. Ti, kdož jste ve čtvrtek nedorazili do Klepáče, nezoufejte. Přišli jste jen o vynikající atmosféru. Jinak Vám nic neuteklo. Přihlášku si můžete stáhnout z těchto internetových stránek a zaslat na adresu družstva. Fanoušci Bohemky dokázali, že svůj klub milují. Brzy se dočkáme prvního miliónu...