Záchrana pokračuje - co nás ještě čeká...

Akce Družstva fanoušků Bohemians ještě zdaleka nekončí, i když se záchrana klubu výrazně přiblížila. Cíl zůstává stejný – přihlásit Klokany do příštího ročníku třetí ligy. To znamená do poloviny června vyřešit všechny fotbalové dluhy, zaplatit pokutu svazu a koupit hráče. O všem se jedná už v těchto dnech, kdy se vedení DFB soustředí právě na tyto kroky.<br /><br /> <i>Tuto zprávu dostali prostřednictvím emailu členové družstva, kteří do přihlášky uvedli svoji emailovou adresu.</i>

Záchrana pokračuje - co nás ještě čeká...

SPOLUPRÁCE S AFK VRŠOVICE

Společnost AFK Vršovice v současnosti úzce spolupracuje s Družstvem fanoušků Bohemians. Za společnost jedná především šéf Emil Buřič. AFK jedná seriózním způsobem, předkládá konkrétní výsledky a především v této společnosti nepůsobí lidé, kteří se v minulosti podíleli na krachu Bohemky. Proto tuto firmu podporujeme, ovšem konečné slovo v otázce finanční podpory budou mít samozřejmě členové družstva na členské schůzi. V úvahu přichází s největší pravděpodobností akcionářská účast DFB v nové akciové společnosti, která povede klub.

 

FOTBALOVÉ DLUHY

Fotbalové dluhy činily kolem sedmnácti miliónů korun. Máme k dispozici seznam dlužných částek, které jsou rozděleny do několika kategorií. S AFK si družstvo rozdělilo jednotlivé věřitele a s nimi postupně jedná. V této chvíli je nejaktuálnějších zhruba čtyřicet položek (dluhy uznané arbitrážní komisí ČMFS a dluhy přihlášené u správce konkurzní podstaty). Věřitelům nemůžeme nabídnout celou částku, snažíme se jim ale maximálně vyjít vstříc. AFK jim nabízí deset procent z jejich požadavků, DFB smluvně garantuje vyplacení totožné sumy, kterou věřitelům přinese konkurs, což ale pro jednotlivé hráče znamená méně než deset procent z jejich nároků. Většina hráčů je v těžké životní situaci, protože v Bohemians nedostávali mzdu, i přesto však na prosby fanoušků reagují pozitivně a drtivá většina se svých požadavků vzdává. Seznam fotbalistů a trenérů, kteří už takto pomohli Bohemce zveřejníme v nejbližších dnech. Právě oni budou společně s fanoušky největšími zachránci Bohemky.

 

POKUTA SVAZU

Družstvo fanoušků Bohemians rozeslalo otevřený dopis všem klubům první a druhé ligy a zároveň členové vedení Antonín Jelínek, Jiří Dienstbier a Milan Šimáček osobně obvolali všechny zástupce klubů a diskutovali s nimi současnou situaci Bohemians. Výsledkem bylo, že ligové shromáždění jednalo o snížení pokuty pro Bohemians a nakonec fotbalovému svazu doporučilo snížit pokutu na desetinu. To znamená, že noví majitelé Bohemians musí uhradit 300 tisíc korun, aby se Bohemka mohla přihlásit do třetí ligy.

 

STADIÓN

S majitelem stadiónu jedná společnost AFK Vršovice. Byla by to velká odměna pro fanoušky, kdyby se v srpnu nastoupilo k prvním zápasu v Ďolíčku. Všechna jednání k tomu směřují. Rozhodně neplatí informace tisku, kde se objevilo, že Bohemians budou hrát v Horních Měcholupech. Tato varianta není zatím ve hře, vše směřuje k vršovickému stadiónu, kde by se třetí liga mohla bez větších úprav hrát.

 

ČLENSKÁ SCHŮZE

Vedení DFB chce v nejbližší době svolat členskou schůzi všech členů družstva, na které by se rozhodlo, jak naložit s vybranými prostředky. Peníze jsou stále potřeba, ještě nic není definitivní, proto dále šiřte výzvu fanoušků. Nyní můžete i použít účet na dary, o kterém se více dozvíte na www.fc-bohemians.cz.