Fanoušci opravili část hlavní tribuny

Povinné pracovní soboty už jsou dávno minulostí, fanoušci Bohemky si teď udělali jednu dobrovolnou pracovní neděli. Zhruba tři desítky příznivců se sešly v Ďolíčku, aby zvelebily stadión, kde bude Bohemka hrát nadcházející sezónu třetí ligy. "Nástup v deset hodin, nářadí s sebou," hlásal náborový leták Michala Holase, organizátora celé akce. "Lidi byli vynikající," hodnotil pětihodinové usilí desítek příznivců Michal Holas. My Vám z této akce přinášíme i podrobnou fotoreportáž Sváčiho.

Fanoušci opravili část hlavní tribuny

Mezi hlavní body brigády patřila rekonstrukce hlavní tribuny. "Dávali jsme nová opěradla do míst, kde byly předtím sedačky. Opěradla jsme museli i natřít," popisoval část práce Jiří Dienstbier, místopředseda Družstva fanoušků Bohemians, který se také brigády zúčastnil. Kromě dalších nechyběl ani předseda DFB Antonín Jelínek. Fanoušci vše museli stihnout v rychlosti, od pěti hodin totiž Bohemka vyběhla k prvnímu přípravnému zápasu proti Spartě B. Michal Holas při příchodu na zápas upozorňoval všechny fanoušky. "Pozor na opěradla jsou čerstvě natřená, ale snad už uschla." Někteří si přesto odnesli nepatrnou zelenobílou památku.

Fanoušci dále přebarvovali reklamy starých sponzorů a zvelebovali okolí hlavní tribuny. "Taky jsme zachraňovali archiváře pana Bičíka, který se pustil do úprav své buňky a část stěny na něj spadla," líčil dramatický moment celé brigády jeden z fanoušků Pavel Štrouf. Šéf akce Michal Holas byl odpoledne moc spokojený. "Největší dík patří Slávovi Dlaskovi za sehnání dřeva na opěradla, za dodání barev na natření, za poskytnutí nářadí na práci při brigádě. Další velké díky patří té třicítce fandů (včetně mojí manželky), kteří si dnes udělali čas a přišli na Bohemku se svým nářadím a hlavně s obrovským elánem, díky kterému se dnes stihlo udělat spoustu kvalitní práce. Bez těchto lidí by veškerá moje organizace přišla vniveč! Proto jim ještě jednou moc děkuji," řekl Michal Holas jeden z členů vedení DFB. Diváci podvečerního utkání už mohli obdivovat práci svých kolegů. Všem brigádníkům patří velký dík. Obětovali neděli a odvedli kus pořádné práce. Fanoušci, díky. Ještě to nebyla poslední brigáda...