Ilona: Na svatbu ještě nebyl čas

Ačkoli jsou oba z Kroměříže, seznámili se před jedenácti lety v Hradci Králové. Ona tu studovala vysokou školu, on hrál fotbal, což ji však dlouho nepřiznal. Svými góly se Dalibor nechlubil nikdy. „Tvrdil mi, že je tam na prázdninách,“ směje se jedenatřicetiletá Ilona. <br /><br /> Kolis ve Zpovědi neopomněl ani Daliborovu přítelkyni Ilonu. "Narozeniny neprožívám nijak dramaticky, to spíš Ilča. Určitě jí vezmu na večeři a pořádně si to užijeme," říká Slezi o nedělním programu s přítelkyní.

Ilona: Na svatbu ještě nebyl čas

Co tě na něm zaujalo?

"Je hrozně galantní a vždycky s ním byla velká legrace."

Nebála ses zpočátku, že jsou fotbalisti omezenci?

"Ne. Věděla jsem, že jsou Daliborovi rodiče profesoři na gymplu a nemyslela jsem, že bychom si neměli co říct. Naopak. Já obdivovala, že ve fotbale něco dokázal."

Štvalo tě někdy, že je spíš snílek než materialista? Že radši odjede do Čína, kde ho okradou, než aby vydělával někde v Rakousku?

"Čína mi vůbec nevadila, protože my jsme si duchem podobní. Samozřejmě je špatně, že se nebránil, když mu nedali polovinu výplat, ale on je v tomhle trošku jiná povaha, než my všichni."

Jak na tebe působila Bohemka, když do ní přišel Dalibor před deseti lety poprvé?

"Úžasně. My, přítelkyně hráčů, jsme měly partu, sedávaly jsme za střídačkou hostů, hrozně jsme fandily a třískaly do té střídačky... Byly jsme mladé, drsné holky a bylo to fajn."

Jezdíš dodnes na každé utkání?

"Minulou sezónu jsem vynechala snad dvě. Baví mě to, a dost zápasy prožívám."

Fandila jsi někdy v kotli?

"Dobrovolně tam nejdu, ale třeba ve Šluknově mě do kotle naverbovali policajti, protože jsem měla bohemáckou šálu a čepici."

Co jsi Daliborovi řekla, když se rozhodl, že přímo z první ligy ve Starém Městě pojede dělat zedníka do Austrálie?

"Nejel dělat zedníka, chtěl tam hrát fotbal, ale nevyšlo to... Dva měsíce trénoval, pak si našel ze dne na den práci a já odjela za ním. Dělal na stavbě, což mu nevadilo, a já pracovala jako barmanka v centru Sydney. Třeba v angličtině nám to dalo strašně moc."

Věřila jsi, že by se ještě mohl k vrcholovému fotbalu vrátit?

"V Austrálii vůbec netrénoval, měl plné zuby toho, jak se tam nadřel v práci, takže to nebylo jisté. Ale tušila jsem, že po návratu možná neodolá, a on šel nakonec hrát do Krče."

Co říkáš na tu plánovanou cestu kolem světa?

"Bylo by to fajn. Představovali jsme si, že bychom třeba natáčeli cestopisy, to by nás bavilo moc. Já vím, jaký on je snílek, jak je duchem mladý, a tak jsem pro."

No jo, ale nelákalo by vás dítě? Malý fotbalista?

"Lákalo, ale kdy? Zatím nebyl čas... Dalík má ten plán, že skončí s fotbalem, pojedeme kolem světa, tím si splní všechna přání, a pak konečně můžeme mít děti a začít žít ten stereotypní, nudný život."

Proč jste se ani po deseti letech vztahu nevzali?

"Nebyl na to čas, toho mají fotbalisti obecně málo. Ale na Vánoce jsem dostala konečně snubní prstýnek - sláva!"