Bohemians 1905 musí jednat o stadionu pro příští sezonu

Na příští sezonu nemá klub uzavřenou žádnou nájemní smlouvu.

Spekulace ohledně dalšího působení Bohemians 1905 v Ďolíčku s blížícím se koncem sezony nabírají na obrátkách. Jak to bude v příští sezoně, ptají se nejen fanoušci. „My v tuto chvíli neznáme odpověď. Nájemní smlouva v Ďolíčku nám končí po sezoně. Nemáme podepsanou žádnou nájemní smlouvu pro příští rok. Ani v Ďolíčku, ani na jiném stadionu,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905.

V příštím ročníku Gambrinus ligy je již povinný vyhřívaný trávník, což doposud Ďolíček nesplňuje. „Již v listopadu jsme nechali zpracovat projekt na vyhřívaný trávník, abychom byli na tuto alternativu připraveni po technické stránce. Nicméně důležitější stránkou projektu je finanční plnění a zájem všech stran se na tomto projektu podílet,“ doplňuje Přibyl. „K této alternativě je nutné připočíst, že do dvou let je nutná celková rekonstrukce Ďolíčku, což by znamenalo znovu znehodnocení této investice. Ďolíček si i díky své historii a atmosféře zaslouží maximální možnou snahu, ale na prvním místě je určitě fungování klubu.“

Pro rozhodnutí akcionářů je nutné hledat různé alternativy dalšího působení Bohemky v příští sezoně. „I proto jsme absolvovali schůzku na radnici Prahy 10, která má zájem na tom, abychom zůstali na Praze 10,“ dodal Přibyl další podrobnosti z jednání ohledně stadionu. „Již v této sezoně jsme odehráli několik utkání na Strahově, ale to asi není příliš dobré řešení na celou sezonu. Pak se v případě odchodu z Ďolíčku nabízí Eden, který zatím není připraven pro dva kluby, ale jsme informováni o projektu, který to umožňuje,“ popsal Přibyl další možné alternativy.

„Každý z akcionářů klubu má své představy, ale žádný z akcionářů nemůže rozhodnout sám. Třetím největším akcionářem klubu jsou i fanoušci. Víme, že rozhodnutí, kde budeme hrát příští sezonu, musí padnout přibližně do měsíce a věřím, že se akcionáři rozhodnou s ohledem na klub a jeho fungování i v dalších letech,“ dodal Přibyl.