Fanoušci podporují radnici

Podpora Družstva fanoušků Bohemians a fanoušků Slavie radním Prahy 10.

Fanoušci podporují radnici

Vážení,

Družstvo fanoušků Bohemians a fanoušci Slavie nadšeně vítají usnesení Rady Městské části Praha 10 ze dne 21. dubna 2010, ve kterém se vyslovila pro „bezvýhradnou podporu zachování  a dalšího fungování klubu Bohemians 1905 v jeho přirozeném prostředí, kterým je bezesporu tradiční stadion Ďolíček“.

Fotbalový klub Bohemians je svázán s Vršovicemi přes 110 let, více jak 80 let je klub spojen se stadiónem vybudovaným díky úsilí pana Dannera. Ďolíček je nespornou součástí historického kulturního dědictví městské části. Jsme rádi, že si radní Prahy 10 uvědomují svoji spoluodpovědnost za zachování této části historického dědictví Vršovic, protože Městská část musí být naším přirozeným spojencem při snaze zachovat nejstaršímu vršovickému klubu jeho historický domov.
Vítáme, že Rada chápe, že Bohemka patří do Ďolíčku a ne do Edenu, který je domovem Slavie.

Příznivci Slavie a Družstvo fanoušků Bohemians žádají radní Prahy 10 k záchraně Ďolíčku podniknout zcela konkrétní kroky, tzn. zahájit seriózní jednání s akcionáři společnosti Bohemians Real, a.s. vlastnící stadión Ďolíček, o odkoupení jejich akcií. Družstvo fanoušků Bohemians a další akcionáři následně vyvinou maximální součinnost pro nalezení nejvhodnějšího řešení rekonstrukce stadionu.

Naopak, bez konkrétních kroků bychom usnesení Rady Městské části Praha 10 považovali za pouhou snahu zbavit se spoluodpovědnosti za hrozící zánik Dannerova stadiónu v Ďolíčku a za vyrvání fotbalového klubu Bohemians z jeho historických kořenů. Desetitisíce sympatizantů Slavie a Bohemians jsou občané Prahy a zejména Prahy 10. Tito lidé veřejně vyjadřují svůj názor a i do budoucna ho vyjadřovat budou. Městská část Prahy 10 má tak jedinečnou příležitost přihlásit se k hlasu občanů a svých voličů. Věříme, že usnesení Rady městské části Prahy 10 přinese konkrétní kroky, které jsme připraveni veřejně podporovat.

V Praze 23. dubna 2010

Za Družstvo fanoušků Bohemians:
Milan Šimáček
Ivan Trojan
Karel Šíp 

Za fanoušky Slavie:
Lukáš Vala
Jan P. Muchow
Leoš Mareš