Forma protestu během zápasu s Baníkem

Průběh veřejného protestu na nedělním zápase v režii Ultras a DPD.

Na nedělní zápas proti Baníku Ostrava je avizováno přerušení bojkotu fanoušků utkání v Edenu. Celá akce je zamýšlena jako podpora politického hnutí fanoušků Desítka pro domácí, jelikož se jedná o poslední „domácí“ zápas Bohemians před komunálními volbami.

Jelikož se množí dohady o programu protestu, zde je tak, jak je znám v současné chvíli, může ještě dojít k drobným úpravám. Ti, kteří nenavštěvují zápasy v Edenu, se mohou sejít na srazu Ultras v 17:00 v Ďolíčku, odkud se následně přesunou pěšky na stadion v Edenu. Fanoušci, kteří chtějí navštívit celé utkání, samozřejmě o svou formu protestu nepřijdou. Během přestávky žádáme všechny fanoušky na všech tribunách, aby opustili svá místa. Na prázdné tribuny za brankami, tedy sektor domácích (Slavie) a sektor hostů 1 (Bohemians) budou rozprostřena chorea na protest proti působení Bohemians v Edenu a podporu Desítky pro domácí jakožto řešení této situace. O spolupráci se sektorem hostů 2 (Baník) se stále jedná na úrovni Ultras.

Během přestávky budou diváci, kteří byli přítomni na první půli, v chodbách stadionu doplněni o ty, kteří dorazí o přestávce. V 50. minutě se pak všichni v jedné vlně vraťte na svá místa. Doplníme choreo, přidáme se s chorály a budeme fandit až do konce zápasu. Dáme tak vzpomenout alespoň náznakem na to, jaká by mohla být atmosféra v Ďolíčku.

Svatoslav Baťa
Místopředseda DPD