Namísto systémové podpory mládeže, "věnuje" radnice fanouškům chátrající KD Eden

Reakce Desítky pro domácí na předvolební vějičku radnice Prahy 10.

Namísto systémové podpory mládeže, "věnuje" radnice fanouškům chátrající KD Eden

Radnice Prahy 10, společně se zástupci fotbalových klubů Bohemians 1905 a Slavia Praha a společnosti E Side Property Limited schválila memorandum na jehož základě dojde k přeměně KD Eden na centrum fotbalových fanoušků a radnice po dobu pěti let přispěje částkou 2,5 milionu Kč oběma klubům výměnou za vstupenky na jejich zápasy.

Předseda Desítky Pro Domácí Miroslav Pomikal připomíná: "Není náhoda, že v roce 2006, v pondělí 16.října, se tehdejší starosta za ODS Milan Richter zúčastnil poklepání na základní kámen stadionu v Edenu a také podepsal memorandum o spolupráci Slavie, Bohemians a Prahy 10. Volby se konaly 20.-21.10. a tak bylo nutné naladit fotbalové voliče. Přece jen jich není tak málo." A dodává: "Věřím, že si voliči a fanoušci velice dobře uvědomují, že k žádné spolupráci Slavie, Bohemians 1905 s radnicí Prahy 10 nedošlo. Memorandum je cár papíru a s jako takovým s ním bude ODS po volbách pracovat – stejně jako v roce 2006."

Závěrem pak Pomikal upozorňuje: "Namísto transparentní a systémové podpory mládeže radnice velkoryse „věnuje“ fanouškům obří chátrající budovu KD Eden! Není jistě náhodou, že radnice volí tuto formu "podpory" obou klubů: neprůhlednou, netransparentní, společně se společností, která z neznámých důvodů odmítá seznámit veřejnost se svou majetkovou strukturou. Nejen, že se radnici podařilo nahnat oba kluby na jeden stadion, teď ještě sloučí oba fanouškovské tábory pod jednu střechu. Vznikne tak největší klubovna na světě za 30 milionů korun."


Miroslav Pomikal
Desítka pro domácí