Klokani vyhráli turnaj v Žirovnici

Během pěti hodin porazili hráči Bohemians Žižkov i Hradec Králové a vezou do Ďolíčku Perleťový pohár.

Klokani vyhráli turnaj v Žirovnici

V Žirovnici na Pelhřimovsku se uskutečnil 78. ročník nejstaršího fotbalového turnaje v České republice - Perleťového poháru. Po pěti letech se turnaje na krásném stadionku na Vysočině zúčastnila i Bohemka.

Prvním soupeřem Klokanů byl tým Viktorie Žižkov a rozhodnuto bylo už po půlhodině hry. Během prvních patnácti minut zahrávala Bohemka dva pokutové kopy. Ten první, nařízený za hru rukou v pokutovém území, proměnil Josef Jindřišek. S druhou penaltou za faul na pronikajícího Bartka si poradil Borek. 

Žižkovští nepříznivý stav brzy snížili, když Radka Sňozíka prostřelil Kalod, ale v závěru zkráceného prvního dějství využili hráči Bohemians velkých zaváhání v žižkovské obraně a Ptáček s Potočným zvýšili vedení na poločasových 4:1. Po změně stran sice snížil z malého vápna Bořil, ale další zdramatizování zápasu již Bohemka nepřipustila, a tak šla po konečném výsledku 4:2 do finále, kde ji čekali "Votroci" z Hradce Králové, kteří v prvním zápase porazili Příbram 3:1. 

Finálové utkání bylo dlouho vyrovnané. Šance se střídaly na obou stranách, ale bez úspěšného zakončení. Největší šance zelenobílých měl Nešpor, který neproměnil dva samostatné úniky. Brankář Hradce si poradil také s pěknou střelou Budínského z hranice šestnáctky. Když už se zdálo, že zápas skončí bez branek, rozpoutali Klokani brankostroj. Jako první se deset minut před koncem hlavou prosadil Nešpor po centru Budínského. O tři minuty později Škoda podobným způsobem zakončil nabídku Krause a pětiminutovku snů uzavřel po spolupráci se Škodou Nicolas Šumský gólem na 3:0. 

Bohemians tak po sedmi letech znovu turnaj v Žirovnici vyhráli a odvážejí si do Prahy Perleťový pohár. Příští zápas odehrají již v pondělí 11. 7. ve slovenské Trnavě.

Konečné pořadí turnaje v Žirovnici:
1. Bohemians 1905
2. FC Hradec Králové
3. 1. FK Příbram
4. FK Viktoria Žižkov