V Ďolíčku proběhly Vánoce s Klokanem

Náměstíčko se při sobotním odpoledni příjemně zaplnilo

V Ďolíčku proběhly Vánoce s Klokanem

Fanoušci Bohemky se po roce opět sešli na populárním náměstíčku, aby si společně užili Vánoce s Klokanem. Již odpoledne začal program autogramiádou hráčů A týmu a legend Bohemians, kdy pozváni přijali Antonín Panenka, Přemysl Bičovský a Jiří Sloup. O podpisy byl veliký zájem, hráči ani nestíhali podepisovat kartičky a častokrát si museli dojít pro další balíček.

Poté se pokračovalo rozhovory s představiteli vršovického klubu. Dariusz Jakubowicz (předseda představenstva), Ladislav Valášek (ředitel klubu) a Pavel Medynský (trenér) odpovídali na dotazy, které se týkaly nejenom podzimní části sezóny, ale například i možného uskutečnění turné do Austrálie v příštím roce, tedy 85 let po získání jména a symbolu klokana po první cestě na tento kontinent.

Celý tento příběh popisuje nová kniha P. H. Šlika 14 míčů pro Bohemians, kterou pokřtily legendy Bičovský se Sloupem. Fanoušci před Ďolíčkem mohli zhlédnout i kousek z tohoto období, na velkoplošné obrazovce se promítal film Historie Bohemians. Všechny fanoušky muselo až mrazit, když si připomněli, co všechno Klokani v minulosti zvládli a dokázali.

Na Náměstíčku se pokřtil i nový kalendář od Jakuba Ludvíka, který byl samozřejmě již v prodeji i v přistaveném pojízdném fanshopu. Jelikož autor Bohemce fotografie věnoval darem, celý výtěžek jde ve prospěch Bohemians 1905. Kalendář spolu s autorem pokřtil Antonín Panenka, který se na jedné z fotografií objevil ve sprchách vršovického Ďolíčku. "Při focení jsem se celou dobu díval do fotoaparátu, takže co se dělo za mnou jsem až tak moc nevnímal," přiznává jedna z největších legend vršovického klubu.

Na Vánocích s Klokanem se nezapomnělo samozřejmě na děti. Ti nejmenší mohli soutěžit ve slalomu na minikole, či jezdit s autíčkem na dálkové ovládání. Starší se trefovali míčem do kufru automobilu. Pro dospělé se připravilo losování o zapůjčení automobilu na celý víkend.

Následoval jeden z nejoblíbenějších bodů programu - tradiční anketa Gól roku 2011. Letos se hráči tedy předvedli a všechny nominované góly byly krásné. Rozhodovalo se mezi brankami Milana Škody (proti Brnu a Slavii), Michala Sedláčka (Teplice), Vladimíra Bálka (Plzeň) a Davida Bartka (Slovácko). A právě posledně jmenovaný tuto hitparádu gólů vyhrál. Výstavní nůžky sice přinesly do ligové tabulky jen bod za remízu 1:1, ale sám David přiznal, že to stálo za to. "Já nejsem moc dobrý hlavičkář, takže jsem to takhle měl v plánu," vysvětluje autor Gólu roku 2011.

Petr Vozobule, zástupce Desítky pro domácí na radnici Prahy 10, všechny fanoušky informoval o pondělním zasedání zastupitelstva, které je veřejné. "Kapacita sálu je ale omezená," dodával jedním dechem. Bude se jednat o odkupu Ďolíčku a jednoznačným cílem je, abychom mohli hrát utkání opět na legendárním stadionu. Určitě to není jednoduchá cesta, ale samotná Praha 10 dokazuje, že je sportu nakloněna.

Při dražbě dresů byl nápomocen Vláďa Hric, který dokázal navrhnout vždy tu správnou cenu. Fanoušci mu dokazovali, že je v neustálé oblibě klokaních příznivců. Dresy Karhana z Trnavy (klub bývalého trenéra Hoftycha), mladého Morávka z Schalke a bohemáckých "playerů" Bartka, Škody a Sňozíka se vydražily za vysoké ceny. Celková suma 17 110 Kč šla ve prospěch Klokánka, se kterým Bohemians 1905 úzce spolupracuje.

Při posledních rozhovorech večera Dalibor Slezák kvitoval práci s mladými hráči v juniorce. Doufejme, že se v horizontu dvou let probojuje do prvního týmu někdo ze současného kádru "Sleziho" týmu. Dále manažer futsalového oddílu Klokanů Jaroslav Svoboda poukázal na dobře rozjetou sezónu futsalistů, kteří hrají své domácí zápasy v krásné sportovní hale na Jižním Městě. Připomněl fanouškům utkání futsalové Bohemky, která nastoupí proti té fotbalové 4. ledna 2012.

Fanoušci se také těšili na vyhodnocení Fotbalisty roku 2011, tedy soutěže o které jste rozhodovali zde na internetových stránkách. Do nejlepší desítky se dostal i letošní objev Lukáš Budínský, který - jak sám přiznal - to vůbec nečekal. Hráči si na vyhodnocení počkali, aby mohli fandy pozdravit ještě jednou z pódia na Náměstíčku. Letošním vítězem ankety se stal kapitán Klokanů Radek Sňozík, za něhož převzal pohár trenér Medynský. "Je určitě pozitivní mít v kabině hráče, jakým je Radek, ovlivňuje celou kabinu," poukazuje na vliv kapitána sám trenér.

Na závěr Vánoc s Klokanem byla na programu pyrotechnická show od Ultras Bohemians. S velkým ohlasem a za ohromného potlesku jsme se tedy rozloučili s bohemáckým kalendářním rokem 2011. Ultras se akce velice povedla, závěrečný ohňostroj byl až ohromný a hlavní motiv se zeleno-bílým nabarvením bral dech. Jen doufejme, že si blížící se vánoční svátky pořádně užijete!

Gól roku 2011
1. David Bartek (soupeř - 1. FC Slovácko)
2. Vladimír Bálek (FC Viktoria Plzeň)
3. Milan Škoda (SK Slavia Praha)
4. Michal Sedláček (FK Teplice)
5. Milan Škoda (FC Zbrojovka Brno)

Fotbalista roku 2011

1. Radek Sňozík
2. Milan Škoda
3. Marek Nikl
4. Jan Moravec
5. Martin Nešpor
6. David Bartek
7. Lukáš Hartig
8. Pavel Lukáš
9. Lukáš Budínský
10. Jan Štohanzl