Vyjádření k napadajícím článkům pana Vejsady

Předseda představenstva Ing. Dariusz Jakubowicz reaguje na Michala Vejsadu

Vyjádření k napadajícím článkům pana Vejsady

V nedávné době se na stránkách pana Vejsady objevil další útočný článek na adresu Bohemians 1905, a. s., nebo i přímo osobně na předsedu představenstva Ing. Dariusze Jakubowicze. V této souvislosti zveřejňujeme reakci předsedy přestavenstva B1905.

Pod vyjádřením je umístěn článek pana Vejsady a možnost stažení odhadu pana Vandase, o němž se píše níže.



Věc: Vyjádření k napadajícím článkům pana Vejsady vůči Bohemians 1905, a. s.


Z reakcí pana Vejsady je zřejmé, že někdo již začíná mít strach. A to je dobře. Jenom úplně nechápu, proč kroky pana správce řídí pan Vejsada, který za něj vystupuje v mediích a který potom, až přijde odpovědnost za to, co se prezentuje, prohlásí: "já nic, to pan správce".

Ve věci hostování hráčů, kteří jsou zapsáni v konkurzní podstatě, jsme při opakovaných jednáních se správcem dohodli, že hostování těchto hráčů ho nezajímá, neboť hráč stále zůstává v mateřském klubu a částky za hostování se pohybují v řádu tisíců korun. V těchto případech jde vždy o stav, kdy mateřský klub za své hráče přenese náklady vyplývající z profesionální smlouvy na jiný klub. Platit hráči, který by nehrál v A-týmu Bohemians 1905 by klub zatěžovalo částkou převyšující 60.000,- Kč měsíčně (plat hráče) a dalšími 50.000,- Kč měsíčně (režie). Musím konstatovat, že do dnešního dne na provoz hráčů zapsaných v soupisu konkurzní podstaty pan správce nepřispěl ani korunou.

To, že klub Bohemians 1905 přijde o peníze za hráče Milana Škodu, je jednoznačně vina špatně vedeného konkurzu. U soudu se pak prokáže trestní odpovědnost současného správce, ale i lidí okolo něho včetně pana Vejsady.

Konstatování pana Vejsady, že věc nekomunikujeme s FAČR není pravdou, protože situace okolo Milana Škody se řeší již od konce léta 2010 a z naší strany padly jednoznačně návrhy jak tuto situaci řešit.

Milan Škoda by prodloužení smlouvy s Bohemians 1905 na podzim minulého roku za normální situace bez problému podepsal, ale situace, kdy by v průběhu nové smlouvy potřeboval přestoupit do dalšího klubu (např. do zahraničí) a musel jednat se dvěma stranami a spoléhat na jejich dohodu (když se zatím na ničem nedohodly), by pro něho byla "zničující". Takto vše vyřešil v rámci pravidel FAČR jednoduše, bohužel tím B1905 utrpěla citelnou ztrátu.

Pane Vejsado, já nejsem hloupý a vím, co znamená dát všechny peníze z prodeje hráčů zapsaných v konkurzní podstatě na společný účet a čekat 10 let co s nimi bude. Bohužel platit faktury za provoz těchto hráčů zapsaných do konkurzní podstaty musíme dnes a denně. Pro Vaši představu jsme již za ně konkrétně zaplatili více než 100 mil. Kč.

Co se týče odhadu, který vypracoval pan Vandas v roce 2005, tak tím jste mi nahrál na smeč. My tento odhad plně respektujeme! Bohužel pan správce a věřitelský výbor chce údajně vypracovat jiný, protože ten původní se jim pravděpodobně zdá nízký, přestože námi vypracovaný oponentní posudek je přibližně ve stejné výši. Posudek pana Vandase vypracovaný 24. 2. 2005 na objednávku správce je ve výši 12.500.000,- Kč.

Při prodeji všech hráčů naší společnosti v dubnu 2005 (z konkurzní podstaty) bylo již celé A-mužstvo rozprodáno!

Do dnešního dne jsme se nedozvěděli, za jaké peníze byla hodnota "majetku" ve výši 6.000.000,- Kč prodána. Kam "zmizeli" hráči a platby za ně těsně před vyhlášením konkurzu? Proč správce se stejnou urputností neřeší tyto hráče? Mohl byste nám všem na tuto jednoduchou otázku odpovědět?

Jinými slovy to znamená, že cena všech zbývajících hráčů (dle posudku pana Vandase - v tom jsou zahrnuti i hráči, kteří již v té době v mládeži nehráli) je ve výši 6.500.000,- Kč. Za tuto zbývající "teoretickou" hodnotu hráčů jsme nabídli částku 1,5 mil. Kč, a to vzhledem k obrovskému zadlužení Vašeho klubu v konkurzu a následným platbám nutným k zahájení funkčnosti provozu klubu.

Tato částka byla správcem akceptována.

Stále nerozumím Vašim argumentacím o "šizení" konkurzní podstaty v řádech 10 až 100 mil. Kč a nechápu Vaše snahy o "blokování" desítek mil. Kč společnosti Bohemians 1905 .

Anebo vlastně rozumím: "Když se to nepovedlo mně, tak ať se to nepovede nikomu."


Dariusz Jakubowicz - předseda představenstva B1905







Článek převzatý ze stránek FC Bohemians Praha:

Trestní oznámení na představenstvo Bohemians 1905 a.s.

V mediích špatně interpretují podané trestní oznámení. Trestní oznámení není podané na to že si hráč Milan Škoda uzavřel s časovým předstihem profesionální smlouvu s SK Slávii Praha. K uzavření smlouvy se nikoho ptát nemusel z důvodu, že mu k 1.7.2012 končí smlouva uzavřená s B 1905 a.s.

Problém je v tom, že představenstvo Bohemians 1905 a.s. pověřilo vedení, aby vyjednalo podmínky za hostování hráče Milana Škody do SK Slávie Praha bez účasti správce konkurzní podstaty.

Je zajímavé, že vedení Bohemians 1905 a.s. v čele s Jakubowiczem ve svém vyjádření ohledně přestupu hráče, jak v tiskové zprávě vydané představenstvem B 1905, tak i v mediích vše svaluje na správce a na konkurz, aniž by nejdříve věc řešila přes orgány FAČR.

Osobně se domnívám, že vedení B 1905 a.s. s hráčem jednalo, ale nemohlo mu zřejmě splnit jeho požadované podmínky, aby prodloužil smlouvu, což i Jakubowicz uvedl v rozhovoru pro deník Sport.

V žádném případě žádný hráč, který je uveden na seznamu správce konkurzní podstaty není v nelehké situaci z důvodu konkurzu.Opak je pravdou. Je to pouze vypuštěná chyméra Jakubowiczem. Spor není mezi správcem konkurzní podstaty a hráčem, ale mezi FC Bohemians Praha a.s., zastupovaná správcem konkurzní podstaty a Bohemians 1905 a.s. o tom, že dojde-li k přestupu hráče, částka z přestupu dle zákona o konkurzu a vyrovnání § 18 do vyřešení vylučovací žaloby podanou Bohemians 1905 a.s.musí přijít na účet správce. SKP však s finanční částkou nesmí do vyřešení vylučovací žaloby nakládat, jinak by se dopustil trestního činu, což vedení v čele s Jakubowiczem nechápe nebo nechce chápat nebo má strach jak dopadne vylučovací žaloba.

Je velice zajímavé, že Jakubowicz požaduje na správci, aby udělal ohodnocení hráčů, ale že ohodnocení hráčů nebylo provedeno již v roce 2005, kdy Bohemians 1905 a.s. získala cca 500 hráčů za směšnou částku 1,510.000,- Kč, to již Jakubowicz nezmiňuje. Informace pro p.Jakubowicze. Ohodnocení hráčů je založeno ve spise na Městském soudu v Praze.

Vedení Bohemians 1905 v čele s Jakubowiczem by si mělo zamést nejdříve před svým prahem než budou někoho napadat.