Trvalá udržitelnost sportovních staveb

Návrhy na revitalizaci Ďolíčku na výstavě studentů ČVUT. 

Ve čtvrtek 5. 4. 2012 se ve dvoraně nové budovy Fakulty architektury ČVUT v Praze v Dejvicích konala vernisáž výstavy studentských prací na téma revitalizace Ďolíčku. 

Jednalo se o vernisáž výstavy "Trvalá udržitelnost sportovních staveb". Návštěvníci se mohli seznámit celkem s 10 návrhy českých i zahraničních studentů, s jejich návrhy na možné řešení rekonstrukce současného Ďolíčku do podoby odpovídající moderním fotbalovým a návštěvnickým požadavkům.

Vernisáž uvedl prof. Ing. arch. Arnošt Navrátil, Csc., který je zároveň autorem studie rekonstrukce Ďolíčku odsouhlasené v prosinci loňského roku zastupitelstvem MČ Prahy 10. Navíc je i autorem současné hlavní tribuny vršovického stadionu.

"Všechny návrhy jsou velmi zajímavé a je patrné, že autoři jsou nadaní architekti," přiznává Ing. Petr Mika, který byl za klub Bohemians 1905 na vernisáži přítomen. "Mezi jednotlivými návrhy si netroufám hodnotit, který je nejlepší, i když svého favorita mám. Podstatná je skutečnost, že z téměř každé práce je možné něco převzít do výsledné, skutečné studie rekonstrukce Ďolíčku," uzavírá obchodní ředitel Petr Mika.

S fotogalerií Vám přinášíme i na serveru YouTube video na Bohemka TV.