Bohemians 1905 vs. rozhodčí

Bohemku obrali rozhodčí o body, které se už nevrátí. Nikdy.

Bohemians 1905 vs. rozhodčí

V poslední době Komise rozhodčích v čele s novou předsedkyní Dagmar Damkovou často udělovala tresty rozhodčím po chybách v utkáních Gambrinus ligy. Bohužel to v některých případech bylo i v zápasech s účastí Bohemians 1905. Podívejme se zpětně na některé výroky této komise. Jaké udělovala tresty a hlavně proč?!?

Pojďme se chronologicky podívat na situace a zápasy sestupem ohrožených týmů. Jednoznačně do nich patří Viktoria Žižkov, Baník Ostrava, Bohemians 1905 a v dřívějších kolech neměly jistotu záchrany ani České Budějovice, Slovácko, či Sigma Olomouc.

Komuniké ze zasedání Komise rozhodčích FAČR ze dne 15. 3. 2012

Gambrinus liga: 19. a 20. kolo

Rozhodčí Radek Příhoda byl potrestán zastavením činnosti na 4 utkání za špatný výkon (nesprávně nařízen pokutový kop a neudělení několika žlutých karet) v utkání GL Slovácko – Bohemians 1905.

Za špatný výkon (nevyloučení a celkově nevyrovnaný výkon) v utkání Gambrinus ligy Baník Ostrava – Dynamo České Budějovice byl zastavením činnosti na 4 utkání potrestán rozhodčí Miroslav Zelinka a 4. rozhodčímu z tohoto utkání Radku Matějkovi byla pozastavena činnost na 3 utkání za nečinnost vůči chování hostujících funkcionářů v technické zóně.


Komuniké ze zasedání Komise rozhodčích FAČR ze dne 12. 4. 2012
Gambrinus liga: 23. a 24. kolo

Komise rozhodčích se na svém zasedání zabývala výkony rozhodčích a jejich hodnocení a pozastavila delegaci na 3 soutěžní utkání rozhodčímu K. Hrubešovi za nenařízení pokutového kopu v utkání GL Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov ve prospěch domácího družstva.

Komise také pozastavila činnost rozhodčímu Adámkovi v Gambrinus lize a 2.lize – přeřazen na mládežnické soutěže za nesprávně nařízený pokutový kop v utkání Hradec Králové – Baník Ostrava ve prospěch hostujícího družstva a za celkově slabý výkon v tomto utkání, které bylo tím ovlivněno.


Internet: Komise Dagmar Damkové potrestala sudího Váňu za zářez Bohemky
Gambrinus liga: 26. kolo

Rozhodčí Josef Váňa dostal trest za několik chyb v utkání Sigma Olomouc – Bohemians 1905. Komise vystavila Váňovi stopku na čtyři utkání za nezvládnutí pondělní dohrávky 26. kola první ligy mezi Olomoucí a Bohemians 1905. Společně s ním se svezl nejen na zápas ale také v trestu i asistent Dušan Pospíšil, který bude odpočívat jedno kolo.
Udělal dvě zásadní chyby. Neměl uznat vedoucí gól domácí Sigmy, kterému předcházel faul Michala Ordoše na hostujícího brankáře Radka Sňozíka, a poté měl ve prospěch "klokanů" nařídit penaltu za ruku olomouckého hráče v pokutovém území. Asistentu Pospíšilovi zastavili činnost, protože měl ruku hlavnímu rozhodčímu signalizovat,“ uvedla předsedkyně komise Dagmar Damková.

Co můžeme očekávat od rozhodčích v dalších kolech nemůžeme samozřejmě vědět. Bohemians jde cestou fair-play a očekává tento přístup od všech ostatních, ať už je to soupeř či rozhodčí.