Vršovické derby pro juniorku Slavie

Juniorka odchází i z druhého derby bez bodu.

Vršovické derby pro juniorku Slavie

V předehrávaném utkání 29. kola Divize A byl Ďolíček svědkem zajímavé konfrontace. Naše juniorka tu přivítala ve vršovickém derby své vrstevníky ze Slavie a pro přítomné fanoušky mohl tento zápas zapůsobit jako menší reminiscence na rok 2005. Právě rezerva Slavie byla vůbec prvním soupeřem znovuzrozené Bohemky v ostrém soutěžním zápase.

Dva symboly tehdejších spontánních časů se od té doby změnily. První symbol: Dalibor Slezák už nepůsobí jako hráč, ale se stejně buldočí vervou na lavičce kormidluje tým mladých Klokanů. Druhý symbol: Ďolíček prošel úpravou zevnějšku, ovšem do beznadějně vyprodaného stavu měl tentokrát na míle daleko.

Juniorka vstupovala do utkání s chutí napravit si pošramocenou reputaci po dvou nepříliš povedených zápasech doma s Milevskem a na Dukle. První poločas mnoho vzruchu nepřinesl. Hra se odehrávala převážně ve znamení urputného boje ve středu hřiště a k ohrožení jedné či druhé branky docházelo velmi sporadicky. Z naší strany stojí za zmínku příležitost Krajáka, který se dostal k míči po dlouhém Živného autu, z jeho snažení však rezultoval pouze rohový kop. Následovala zajímavě sehraná situace, kdy Rein rohový kop rozehrál nakrátko na Ludvíka, ten vrátil míč do středu pole na Žáčka, jehož nákop zastihl nabíhajícího Vyhnala již v ofsajdovém postavení.

Po odehrané půlhodině hry začínali mladí slávisté postupně získávat herní převahu a v 41. minutě si vytvořili doposud největší šanci zápasu. Vondráček z levé strany přihrál Mikulovi do dobré pozice na hranici velkého vápna, jeho střelu však naše obrana dokázala vychýlit mimo branku. Obranná řada v prvním poločase jinak působila oproti minulým zápasům jistějším dojmem. Přispěla k tomu i přítomnost zkušeného Žižky, který se představil ve stoperské dvojici s Bublíkem. V závěru poločasu ještě prověřil pozornost hostujícího brankáře Maliny stříleným centrem Vyhnal.

Stahující se bouřková mračna nad Ďolíčkem pak jakoby předznamenávala průběh věcí příštích. V 55. minutě dokázali slávisté přetavit Havránkův nepovedený odkop v první branku zápasu. Míč bleskurychle doputoval až k Voráčkovi, který podél Havránka otevřel skóre. Jindy spolehlivý Havránek po této hrubce zrovna dobrou náladou nehýřil. Velmi mladý tým slávistů, vedený bývalým hráčem Bohemky Michalem Petroušem, poté opanoval pole a v 62. minutě dokázal svoje vedení navýšit. Po dalším nedůrazném odkopu se k míči dostal Zmrhal, který našel ve vápně Mikulu a ten dokázal míč protlačit do sítě. Čtvrthodinu hrůzy pak slávisté zpečetili ještě třetím gólem, kdy po Šimkovského centru z pravé strany na zadní tyč nekompromisně hlavou zavěsil Smolák. Něco udělat s nepříznivým výsledkem mohlo trio Kraják - Šplíchal – Ludvík, ovšem jejich slibně se rozvíjející akci zakončil Ludvík střelou vysoko nad.

V poslední desetiminutovce se mohlo skóre měnit na obou stranách. Dvakrát se vyznamenal Havránek. Nejprve skvěle zmenšil střelecký úhel Vondráčkovi a poté pěknou střelu střídajícího Hrubého dokázal neméně pěkným zákrokem vytěsnit na roh. V 88. minutě se v naší jediné skutečně gólové šanci ocitl Ludvík, jeho nadějnou hlavičku však výborným zákrokem zmařil brankář Malina.

Juniorka tak po Dukle odchází z prázdnou i z druhého derby a po dobrém začátku jara se dostává do menšího herního útlumu. Již v sobotu však máte příležitost přijít do Ďolíčku povzbudit mladé Klokany v dalším divizním zápolení. Tentokrát již v tradičním termínu od 10.15 přivítáme rezervu týmu Táborska.