Klokani jdou zdramatizovat boj o záchranu

Duel s Teplicemi se hraje ve středu od 18.00 v Edenu.

Klokani jdou zdramatizovat boj o záchranu

Jindy pozvolně plynoucí Gambrinus liga nasadila v posledním týdnu zběsilé tempo a týmy v ní zúčastněné odehrají během jednoho týdne tři zápasy, ve kterých se vše rozhodne. Bohemians mají po neděli ten první za sebou a čekají je poslední dvě kola. První z nich je na programu ve středu od šesti hodin, kdy se v Edenu postaví proti Teplicím.

Severočeši se v tabulce nacházejí na pátém místě a pohárová Evropa je pro ně již nedosažitelná. V posledních čtyřech zápasech ale tým pod vedením trenéra Petra Rady neprohrál a v neděli v přímém souboji o páté místo zničil Duklu výsledkem 4:0. Nejlepším střelcem týmu je Bosňan Mahmutovič, ten je ale dlouhodobě zraněný. Druhým střelcem v týmovém pořadí je zkušený Štěpán Vachoušek se šesti zásahy. Kvůli karetním trestům budou hostům chybět Siva a Lukáš. Jindráček a Vondráček si budou dávat pozor na čtvrtou žlutou kartu.

Bohemians se po prohře na Spartě propadli na sestupové místo, středeční zápas pro ně tedy bude klíčový. Jozef Weber ale se svým týmem chce v obou zbývajících duelech zvítězit. „Budeme se snažit zápas s Teplicemi vyhrát a zdramatizovat boj o udržení. Budeme bojovat," slibuje fanouškům před středečním zápasem trenér Bohemians, který může samozřejmě s výjimkou Marka Nikla, počítat s kompletní sestavou bez zranění či karetních trestů.

Z posledních pěti prvoligových utkání dopadla dvě lépe pro Teplice, dvě skončila remízou a jednou, minulou sezonu na Stínadlech, se radovali Klokani. Podzimní zápas skončil na teplickém stadionu výsledkem 2:0 pro domácí, když se prosadili Vůch a Kerič.

Z použitelného torza listiny rozhodčích byl pro zápas Bohemky s Teplicemi vybrán sudí Drábek, asistovat mu budou pánové Jiřík a Košec. Zápas začíná ve středu v šest hodin. Hrací plocha v Synot tip aréně byla nakonec uznána jako způsobila a hrát se tedy bude v Edenu.

Středa 9. května 2012 18 hodin
Bohemians 1905 - FK Teplice (STA)