Klokani míří zpět do Ďolíčku

Bohemians 1905 jsou už jednou nohou doma v Ďolíčku.

Klokani míří zpět do Ďolíčku

V návaznosti na článek pana Vrby uveřejněný na webu eFotbal podává vedení klubu následující vysvětlení:

Od okamžiku sestupu do druhé ligy je vedení naprosto jasné, že naše další působení v Edenu je pro B1905 neekonomické. Proto se okamžitě zahájily práce na všech stranách, abychom novou sezónu již zahájili v Ďolíčku. Dovolíme si pouze připomenout, co všechno tyto práce znamenají.

1) Uzavření smlouvy na pronájem Ďolíčku. Jak je všeobecně známo, tak Ďolíček patří firmě Bohemians Real. Současně probíhají jednání o převodu tohoto majetku na MČ Praha 10. Situace je tudíž značně komplikovaná, ale přesto se podařilo dohodnout možnost pronájmu na příští sezónu. V současné době očekáváme návrh a podpis této smlouvy.
2) Ukončení smlouvy v Edenu. Jak již bylo zveřejněno, tak byly zahájeny rozhovory o možnosti ukončení nájemní smlouvy v Edenu. Naše žádost byla dle našeho názoru z druhé strany pochopena. Konstatujeme, že proti sobě sedí rozumní lidé, kteří mají zájem najít přijatelné řešení na obě strany. Jednání budou v příštím týdnu pokračovat.
3) Splnění technických podmínek odehrání druhé ligy v Ďolíčku. Tento týden byla uskutečněna prohlídka zástupců FAČR v Ďolíčku. Byly stanoveny podmínky pro realizaci našeho záměru, některé práce byly již zahájeny a další budou ve velice krátké době pokračovat.

Zároveň se připravují potřebné kroky také v obchodní, marketingové a komunikační oblasti, a to jak vůči fanouškům, tak vůči reklamním partnerům. Samozřejmě představenstvo i vedení klubu pracují současně na dalších důležitých úkolech, a to nejen ve sportovní oblasti (tvorba hráčského kádru a realizačního týmu pro A-mužstvo i juniorku, plán přípravy, zajištění tréninkových ploch, soustředění a podobně). To vše nese určité korekce v rozpočtu a koordinaci dalších změn, včetně například využívání klubových web stránek, další akvizice fanshopu, spolupráce s občanským sdružením CU Bohemians, podpůrné akce Dětský den, Léto s Klokanem a podobně.

Nutno konstatovat, že záměr hrát příští sezónu Ďolíčku je ze strany vedení B1905 definitivní a neměnný. Uděláme všichni všechno pro to, aby se tento záměr podařil. Do doby definitivního potvrzení žádáme fanoušky a příznivce o maximální trpělivost. Jakmile bude vše jasné a hlavně písemně potvrzené, tak vydáme oficiální stanovisko.


JUDr. Ladislav Valášek
ředitel klubu

Ing. Petr Mika
obchodní ředitel