Béčko zakončilo sezonu porážkou

Mladí Klokani ztratili proti Hořovicku vedení 2:0.

Béčko zakončilo sezonu porážkou

B-tým Bohemians odehrál v neděli svůj poslední zápas v divizní soutěži. Nejde ale o rušení záložního mužstva - mladíci se od nové sezony pouze přesouvají do nově založené soutěže juniorek. Divizní derniéru obstaral zápas na hřišti Loko Vršovice proti Hořovicku.

Mladí Klokani v úvodu utkání svého soupeře přehrávali. Vidět byl především Jan Rein. Jeho působivá kličkovaná od rohového praporku ještě větší nebezpečí pro branku hostí neznamenala, v 17. minutě už ale poslal zelené do vedení, když se po chybě obrany zjevil sám před brankářem, kterého po zemi obstřelil.

Přes sympatický výkon Klokanů mohl první poločas skončit nerozhodně. Těsně před přestávkou Bublík zavinil penaltu, k jejíž exekuci se postavil Štěpnička. Proti jeho špatné střele i dorážce se ale blýsknul brankář Bohemky Hlavatý a zachránil tak poločasové vedení.

Druhé dějství začali Klokani také skvěle. Po čtyřech minutách vysunul Kouba Šebka, ten zkušeně pohlídal cestu míče do sítě a zdvojnásobil vedení Bohemians.

V poslední půlhodině ale Hořovicko zápas otočilo. Začal to hned v 61. minutě kapitán hostů Kaufman, který parádní střelou překonal do té doby bezchybného Hlavatého a snížil. Odpovědět mohl téměř okamžitě Rein, který šel z úhlu sám na brankáře, ale svůj gólový účet nerozšířil.

Vyrovnání přišlo v 72. minutě zásluhou Koláře a definitivní obrat dokonal šest minut před koncem Štěpnička. Mladíci tak ztratili výborně rozehraný zápas, prohráli s Hořovickem 2:3 a zakončili sezonu na posledním místě divizní tabulky. Žádný sestup jim ale nehrozí. Celou sezonu se počítá s účastí tohoto týmu v nové soutěži juniorek, takže se můžeme těšit na souboje se záložními mužstvy ligových týmů.