Už je to věc jistá, sledujete mistra

Přijďte o volném víkendu oslavit a připomenout si získání mistrovského titulu.

Už je to věc jistá, sledujete mistra

Klub Bohemians Praha 1905 připravuje pro své fanoušky, ale i pro příznivce a fanoušky z let osmdesátých, speciální akci na oslavu třiceti let od získání jediného mistrovského titulu Československa.

Tehdy ještě jako Bohemians ČKD Praha získali hráči po posledním zápase se ZVL Žilina titul mistra československé ligy. Ročník 1982/1983 patří z pohledu klubu k těm nejúspěšnějším. Nejenom, že hráči získali mistrovský titul, obrovský úspěch zaznamenali také v Poháru UEFA, kde vypadli až v semifinále. Předtím vyřadili týmy jako Saint Étienne či Dundee United. Veškeré zápasy a i sestřihy z utkání a rozhovory můžete nalézt na stránkách fanouškovského projektu Cesta za titulem.

Speciální akci naplánoval klub na 18. května a brány stadionu se otevřou ve dvě hodiny odpoledne. „Program je nabitý nejenom pro ty nejmenší, ale na své si určitě přijdou i dospělí. Celý stadion v Ďolíčku se ponoří do osmdesátých let, tedy přesně o třicet let zpět,“ prozrazuje jeden z organizátorů Jakub Karlíček. Na náměstíčko se sjedou dobová vozidla z osmdesátých let, na pódiu je naplánován retro koncert. Nebudou chybět ani dobové soutěže, v muzeu fotografická výstava, autogramiáda, historické vstupenky a mnoho dalšího.

Program vyvrcholí v pět hodin odpoledne, kdy k utkání nastoupí staré gardy Bohemky a Žiliny. Bude se tedy opakovat historický moment, kdy právě v tomto utkání se před třiceti lety rozhodlo o mistru ligy.

Navíc se do trojutkání zapojí i reprezentační výběr Prahy v čele s Jiřím Novotným, Ivo Ulichem, Vratislavem Lokvencem, či Ivanem Haškem. Starou gardu Bohemians o tehdejší hráče doplní například bohemácké ikony Antonín Panenka a Karol Dobiáš.

Do zápasů se zapojí i současný realizační tým Bohemky. Jozef Weber v týmu ZVL Žilina, Dalibor Slezák za Bohemians ČKD Praha a v brance reprezentačního výběru Prahy se objeví Stanislav Vahala.