Nejpřesvědčivější jarní výkon

Bohemka přehrála Ústí nad Labem jasně 3:0.

Nejpřesvědčivější jarní výkon

V sedmadvacátém kole Fotbalové národní ligy přijelo do Ďolíčku Ústí nad Labem. Loňský vítěz druhé ligy, který ale poslední tři zápasy v řadě prohrál. Do Vršovic ho jako hlavní trenér přivedla legenda Bohemians Přemysl Bičovský.

Ani on ale nedokázal zabránit tlaku Bohemky již od úvodních minut. Klokani se ujali otěží zápasu a rychle se dostali do vedení. Jirouš sice své dvě velké šance v první desetiminutovce neproměnil, ve 13. minutě se ale Lukáš Budínský postavil k rohovému kopu, míč se odrazil na hranici velkého čtverce, kde se do něj opřel Jakub Rada a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Na další velké šance se čekalo na období kolem třicáté minuty. Hezkou akci Ústí nejdřív zastavil odmávaný ofsajd, ale rovnou z protiútoku našel Jan Moravec přesně hlavu Jirouše, proti kterému se výborným zákrokem předvedl brankář Novák.

Největší šance Ústí nad Labem přišla ve 36. minutě zápasu. Moulis vystřelil přesně zpoza vápna, Jiří Havránek se natáhl a střelu s námahou vyrazil. S odklizením míče do bezpečí mu ještě pomohl Michal Šmíd a společně tak uchránili poločasový výsledek 1:0 pro Bohemku.

Druhé dějství zahájily velké šance obou útočníků. Jirouše nejdřív na poslední chvíli zastavil Valenta. Na druhé straně se zase na Havránka řítil Moulis, kterého dalším skvělým obranným zákrokem odzbrojil Martin Cseh.

Poté ale Bohemka změnila zápas ve svou exhibici. V 55. minutě vybojoval míč Jan Moravec, přihrál proti noze Budínskému, jehož ránu sice Novák vyrazil, ale vstříc opuštěnému míči se vrhl David Bartek a dorazil ho do branky.

Lukáš Budínský si mohl spravit chuť o dvě minuty později, proti byl ale opět výborný brankář Novák. Proti další šanci Hauera s Moravcem ani zasahovat nemusel, protože ji přerušil praporek pomezního rozhodčího.

Přesto u dvougólového rozdílu nezůstalo. Čtvrt hodiny před koncem si střídající Martin Kolář s Jakubem Radou pohráli s obranou Severočechů, Budínský přisunul ve vápně míč Moravcovi, který nekompromisně zvýšil na 3:0. Kotel si v tu chvíli žádal „bůra“.

A Ústí většímu rozdílu málem pomohlo. Jen malou chvíli po třetím gólu Zeman tvrdě fauloval Josefa Jindřiška a od rozhodčího Příhody dostal rovnou červenou kartu. Tu ale Klokani už nedokázali potrestat. Neradův centr nejdříve nedorazil Jirouš a o chvíli později samotného Nerada před Novákem zneškodnil vrátivší se Zukič. Nic to ale nezměnilo na vítězství 3:0 a nejpřesvědčivějším jarním výkonu Klokanů.