Zápas s prvoligovými parametry

Přemysl Bičovský a Jozef Weber o zápase s Ústím nad Labem.

Přemysl Bičovský za Bohemku dlouho hrál, před třiceti lety byl dokonce kapitánem Klokanů. V neděli ale přijel jako trenér hostujícího celku. „Bylo to kvalitní utkání z obou stran. Jeho rozhodujícím momentem byla první branka, která sice byla krásná, ale Radovi jsme míč připravili na nohu a dostali Bohemku na koně,“ rozeznal klíčový okamžik trenér Ústí

„Přesto jsme první poločas odehráli velmi kvalitně,“ hledala pozitiva legenda Bohemians, „ale ve druhé pětačtyřicetiminutovce jsme po dvou hrubých chybách dostali další dva góly, a to se potom proti mužstvu jako je Bohemka hraje velmi špatně. Nepodali jsme špatný výkon, ale Bohemka dělala míň chyb a proměnila většinu svých šancí. Kdežto my jsme těch málo šancí, které jsme měli, neproměnili,“ uzavřel lodivod Severočechů.

Hlavní trenér Bohemians ocenil nejen výkon svého týmu. „Po dlouhé době jsem viděl kvalitní druholigové utkání, které v některých parametrech splňovalo podmínky první ligy. Jedním z důvodů je, že jsme narazili na soupeře, který má kvalitu a přijel sem hrát fotbal,“ pochválil Jozef Weber severočeského soupeře. „Přesto, že vítězství vypadá jednoznačně, nás v prvním půli soupeř hodně trápil. Má rychlý přechod do útoku a jeho záložníci hráli velmi dobře, my jsme to ale dobře odbránili a nepustili jsme Ústí do zakončení. Zlomový moment byla druhá branka, pak už jsme utkání kontrolovali a na hráčích byla vidět lehkost z podzimu. Chybělo jen víc zarputilosti a gólů mohlo být ještě víc. To by si ale soupeř nezasloužil, protože tu odehrál dobrou partii a přispěl ke kvalitě utkání.

Pohled na tabulku jasně ukazuje, že Bohemka míří z Fotbalové národní ligy o patro výš, na nepostupová místa má již devítibodový náskok a její vedení už zahájilo přípravy na další sezonu. Sportovní úsek ale ještě neslaví. „Máme respekt k soupeřům a musíme udržet pokoru,“ udržuje soustředění Jozef Weber. „Jakékoli uspokojení nás může dohnat, takže dokud bude jen teoretická šance, že nás může někde předstihnout, budeme dělat vše, abychom postoupili. Musíme být bdělí.