Sbírka "Každá koruna zahřeje" prolomila první milník

Na vyhřívaný trávník se vybralo již přes sto tisíc korun!

Sbírka "Každá koruna zahřeje" prolomila první milník

Fanouškovská pomoc neutuchá a lidé nadále posílají peníze, které mají pomoct přispět na vybudování vyhřívaného trávníku v Ďolíčku. Aktualizovaný seznam dárců a stav účtu můžete vidět na hlavní stránce Virtuálního Ďolíčku v rámečku v pravém menu, kde je pro tento účel vyčleněn prostor. Aktuální suma (ke dni 13. 5., 23:59) je 103 664 Kč.


Větší propagace veřejné finanční sbírky na výstavbu vyhřívaného trávníku v Ďolíčku s mottem "Každá koruna zahřeje" proběhla na nedělním zápase s Ústím nad Labem prostřednictvím letáků, článku v magazínu 1905 Klokan a speciálně zřízeném stánku, mezi fanoušky se navíc před zápasem pohybovali dobrovolníci s pokladničkami. Výsledek se dostavil hned v pondělí, kdy na účtu sbírky přibylo dalších 50 334 korun. Když připočteme zaevidované vklady v hotovosti prostřednictvím sběracích listin, je stav sbírky k pondělí 13. května 103 664 korun.

Aktuálně je již shromážděna vyšší částka, brzy se na účtu objeví také dar od Antonína Panenky ve výši 8 888 korun a po sobotních oslavách 30. výročí od zisku titulu se na radnici za dozoru úředníků otevřou a započtou také pokladničky. Ty se následně opět zaplombují a budou využity na další akce.

Do veřejné finanční sbírky vkládají fanoušci dary od 100 korun až po 19 050 korun, kterými na účet sbírky přispěl předseda představenstva klubu Ing. Dariusz Jakubowicz. Na účtu sbírky se objevilo také několik dalších pětimístných vkladů, deseti tisíci korunami přispělo například politické hnutí Desítka pro domácí a několik fyzických osob.

Sbírce "Každá koruna zahřeje" se od neděle dostalo také větší mediální pozornosti. Svou reportáž při zápase s Ústím nad Labem natočil v Ďolíčku například Český rozhlas a zprávu do dalších médií rozšířila Česká tisková kancelář (ČTK). Na zápase nechyběla Česká televize a videoreportáž o sbírce by se měla objevit ve vysílání během pondělního derby Bohemky na Žižkově.

Pokud máte jakékoliv dotazy ke sbírce a zajímají vás detaily, nezapomeňte, že zítra ve středu 15. května se od 18 hodin v Ďolíčku koná speciální "Setkání pod pergolou" věnované právě sbírce za účasti aktivních akcionářů klubu, kteří se v organizaci sbírky angažují.

Družstvo fanoušků Bohemians