30. výročí titulu se blíží

V sobotu 18. května si klub připomene v Ďolíčku získání mistrovského titulu.

30. výročí titulu se blíží

Je tomu již třicet let, kdy tehdy hráči Bohemians ČKD Praha získali mistrovský titul v kopané. Pro Klokany to byl první a zatím jediný ligový titul, který za svoji bohatou kariéru získali.

Stadion v Ďolíčku se v sobotu otevírá již ve 14 hodin retro koncertem na náměstíčku, ale bohatý program pro děti i dospělé bude pokračovat celé odpoledne. Fotografická výstava v muzeu, k Botiči přijedou historické motocykly, v plánu je i autogramiáda starých gard apod.

Právě unikátní trojutkání bude vrcholem celých oslav v Ďolíčku. Od pěti hodin proti sobě nastoupí staré gardy Bohemians a Žiliny, tedy opakování třicet let starého utkání, ve kterém se v roce 1983 rozhodlo o mistru ligy. Ocenění mistrů je na hrací ploše naplánované ale již od půl páté.

K těmto dvěma týmům přijal pozvání i reprezentační výběr Prahy v čele s Ivanem Haškem, Jiřím Novotným, Karlem Poborským, či Vratislavem Lokvencem. Za starou gardu Bohemians nastoupí Karol Dobiaš, Vladimír Hruška, Přemysl Bičovský, či Jaroslav Němec. Ze Žiliny přijede například Ján Cepo, Jaroslav Mintál, či Miroslav Gerhart.

Návštěvníci dostanou historickou vstupenku, k prodeji bude i klubový magazín Klokan ve speciální úpravě. Retro kolekce ve fanshopu je samozřejmostí. Přijďte si s rodinou užít příjemné sobotní odpoledne do Ďolíčku a opět zažít slávu v historii Bohemians nejzářivější. Vstupné je na celý den 100 Kč, pro permanentkáře 50 Kč, děti do šesti let mají vstup zdarma.