Stavět se začne hned v pondělí

Firma PHILIPP začne s vybudováním vyhřívaného trávníku hned po zápase.

Stavět se začne hned v pondělí

Bohemka sehraje v neděli poslední domácí zápas v této sezoně a den po utkání začne společnost PHILIPP sportovní trávníky, a. s. budovat v Ďolíčku nový vyhřívaný trávník.

Ve čtvrtek byla podepsána smlouva na realizaci vyhřívaného trávníku a samotná stavba začne hned v pondělí 27. května brzy ráno. Vše by se dalo rozdělit do dvou etap, ta první skončí 18. června a vybuduje se drenážní systém, topný rošt, nový závlahový systém, plocha hřiště a provede se výsev. Druhá etapa skončí 26. června, kdy se dokončí výběhové zóny a veškeré ostatní práce.

"Ve čtvrtek jsme požádali zároveň Fotbalovou asociaci České republiky o sehrání prvního domácího utkání v následující sezoně až 4. srpna 2013, aby travní porost dostatečně zakořenil," sdělil pro webové stránky Ing. Petr Mika, obchodní ředitel Bohemians Praha 1905, který má ze stavebních firem s realizací staveb mnohaleté zkušenosti. V Gambrinus lize se tedy bude jednat o úvodní dvě kola, v případě nepostupu o jeden zápas, který hráči Bohemians budou muset sehrát na hřišti soupeře.

Ve čtvrtek večer se na schůzce Družstva fanoušků Bohemians dojednala pozápasová akce zahrnující předávání trávníku z Ďolíčku fanouškům Bohemians. Nejprve ovšem dojde k demontování stávajícího automatického zavlažování, které bude využito na jiném hřišti Bohemians. Tuto akci má na starost za DFB pan Provazník.

Žádáme všechny fanoušky, aby po ukončení zápasu chaoticky nevstupovali na hřiště, po skončení utkání jim bude umožněn vstup na hrací plochu. Je nutné, aby došlo k ukončení zápasu odchodem všech aktérů z trávníku, aby Bohemians nedostali zbytečný finanční trest. Děkujeme za pochopení.