Průběh stavby a veřejné finanční sbírky

Stavba v Ďolíčku probíhá v plném proudu, fanoušci nadále pomáhají!

Průběh stavby a veřejné finanční sbírky

V Ďolíčku probíhají práce na vybudování nového vyhřívaného trávníku v plném proudu. Menší komplikací byl dlouhodobý déšť, který zachvátil celé Česko. Stavbaři nabrali přibližně jednodenní až dvoudenní zpoždění, které by ovšem měli brzy dohnat.

"Vlastní stavba začala dne 27. 5. 2013, kdy bylo firmě PHILIPP předáno staveniště. Firma začala okamžitě obrovským tempem realizovat zakázku. Byly zahájeny zemní práce, při kterých byl sejmut původní travní porost a zároveň cca 10 cm zeminy z celé plochy hřiště," konkretizuje začátek průběhu stavby obchodní ředitel Ing. Petr Mika, který má stavbu, jako jeden z vedení Bohemky, na starosti.

"Již při těchto pracech nás zaskočilo velmi nepříjemné počasí. Neustálý déšť vyvrcholil v sobotu a neděli, tj. 1. a 2. června. Do té doby se bohužel nepodařilo plně dokončit nové drenáže. Přesto byla hlavní část drenáží dokončena a tato skutečnost nám zachránila plochu od totálního vytopení. V pondělí a úterý, tj. 3. a 4. června, byly veškeré práce přerušeny, protože plocha byla natolik promoklá, že další činnost, respektive jakékoliv projíždění těžkými stroji po hrací ploše by situaci podstatně zhoršilo. Práce proto pokračují od středy 5.6.," také komentoval ztíženou situaci Mika.

"Urychleně se dokončují drenáže a urovnává se 'pláň' pro další práce. Aktualizovaný harmonogram stavby nyní stanoví, že v pátek 7. 6. by měly začít práce na vlastním vyhřívání. Předpokládá se, že do pondělí 10. 6. bude provedena hlavní část, tj. potrubí o profilu 150 a délce cca 340 m podél hříště pod hlavní tribunou. Jedná se o montáž souběžně vedených trubek, které jsou izolovány a které již mají připraveny napojení na vyhřívací trubky. Těchto trubek je celkem cca 25,5 km, jsou vedeny příčně pod hřištěm a budou uloženy do pískového lože. Pokládka těchto trubek je naplánována od úterý 11. 6. Podle průběhu dosavadních prací lze prohlásit, že harmonogram stavby, i přes nepřízeň počasí a dvoudenní přerušení prací, bude dodržen," uklidňuje všechny obchodní ředitel.

A právě samotnému vyhřívání se budeme blíže věnovat. Ve veřejné finanční sbírce se k 6. 6. (čtvtek) večer vybralo téměr šest set tisíc korun! Což je neuvěřitelné číslo a všem dárcům mockrát děkujeme! (Všechny dárce najdete zde.) Přes pět set vkladů se zaznamenalo od 9. června na bankovním účtu, další fandové přispěli přes sběrací listiny a další vložili své peníze anonymně do zapečetěných pokladniček.

Mezi známé přispěvatele se významně zapsali Antonín Panenka, současný prezident klubu, ale i Petr Janda, legenda skupiny Olympic. I hráči Bohemians Praha 1905 se rozhodli na konci sezony přispět na vyhřívaný trávník a tudíž se zapsat mezi stovku fanoušků, kteří tak již učinili.

Když bychom měli opět přiblížit nejdůležitější část výstavby vyhřívání - což je vybudování a montáž samotného potrubí - v Ďolíčku bude položen materiál v délce přes 25 kilometrů. Při současném stavu konta veřejné finanční sbírky "Každá koruna zahřeje" fanoušci mezi sebou vybrali částku zastřešující téměř 17 kilometrů trubek!