Práce v Ďolíčku se blíží ke konci

Již brzy se bude pokládat poslední vrstva, v Ďolíčku poroste trávník.

Práce v Ďolíčku se blíží ke konci

V Ďolíčku se pracuje dnem i nocí, aby se stihl další důležitý mezník, kterým je 18. červen, kdy má dojít k výsevu travního porostu. Již od úterý se pokládaly smyčky vlastního vytápění a zároveň se tyto smyčky zasypávaly pískem. "Tato operace je velmi náročná na logistiku, jedná se totiž o dovoz cca 1 600 m3 písku na hřiště," prozrazuje Ing. Petr Mika.

V úterý se osadilo přibližně 20 ks smyček, ve středu bylo v plánu dalších sedmdesát, stejně jako včera ve čtvrtek. Dnes v pátek stačí osadit posledních přibližně dvacet kusů, protože na celé hřiště se jich vejde neuvěřitelných 183. Po částech, jak jsme uveřejnili nahoře, dochází k záhrnu, což značí asi dvaceticentimetrovou vrstvu písku. A je štěstí, že se vše stíhá podle plánu. "Při včerejších klimatických podmínkách by totiž bez okamžitého zakrytí, resp. zapískování, došlo k značnému zkroucení těchto rozvodů (smyček)," dodává Mika.

Plán práce na dnešní den je jasný. "Dokončí se kompletně rozvody na ploše, tj. cca 20 smyček a kompletně se tyto smyčky zakryjí, tzn. zapískují," uzavírá Mika.

Jak je psáno na začátku, v úterý 18. června dojde k výsevu trávy. Předtím se musí dodělat ještě obrubníky u hlavní tribuny, jelikož hřiště bude zvednuto přibližně o 35 centimetrů. O víkendu se na hrací plochu naveze směs hlíny a písku v poměru 80:20 ve "prospěch" písku, do kterého se právě budou vysévat semena travního porostu.

Výstavbu vyhřívání trávníku v Ďolíčku vlastně odstartovala veřejná finanční sbírka "Každá koruna zahřeje". Na účtu je téměř až neuvěřitelných sedm set tisíc korun a i počet dárců je značně velký, je jich totiž několik stovek. Jsou to fandové Bohemky, obyvatelé Vršovic, politici, známí herci, fotbalisté, důchodci, studenti. Všem dárcům klub i Družstvo fanoušků Bohemians, které je organizátorem VFS, mockrát děkuje!