Snový úvod zajistil tři body z Bazalů

Bohemka vyhrála v Ostravě 3:1.

Snový úvod zajistil tři body z Bazalů

Po reprezentační pauze se Bohemka vydala na nejdelší výjezd letošní sezony. Na Bazalech ji přivítal Baník Ostrava, který nastoupil do zápasu s několika změnami. Svou premiéru v domácí brance si například odbyl Jiří Pavlenka.

Klokani nastoupili beze změn oproti minulému zápasu a od začátku dostali domácího brankáře pod palbu. Už v deváté minutě vytahoval Jindřiškovu střelu z přímého kopu akrobaticky na roh, ten ale Šírl posadil přímo na hlavu Jakuba Štochla a Bohemka vedla.

O deset minut později se do střelecké listiny zapsal i druhý z bratrské dvojice Štochlů. Matěj si řekl Bartkovi ve vápně o přihrávku a prostřelil Pavlenku podruhé. Úvod snů zakončila 25. minuta. To byl ve vápně faulován David Bartek a Josef Jindřišek se z penalty nemýlil. Bohemka na Bazalech vedla 3:0 a první diváci začali opouštět stadion.

Třígólové vedení ale Klokani neudrželi. Zbývalo deset minut do konce prvního poločasu, když si domácí kapitán Martin Lukeš našel přízemní centr, který prolétl celým vápnem a prostřelil do té doby jistého Berkovce. Do kabin tak šli zelenobílí za stavu 3:1 ve svůj prospěch.

Druhý poločas začal velkým náporem Baníku, který v prvních minutách bojoval o svou šanci a před Berkovcem vznikala jedna skrumáž za druhou, do které především Lukeš posílal nebezpečné centry a nástřely. Žádný z nich ale nevyústil v nebezpečné zakončení a Bohemka si v klíčové fázi ubránila bezpečný náskok.

Bohemka kontrovala nebezpečným přímým kopem, z něj ale Jindřišek ani Rada Pavlenku neohrozili. Na druhé straně se po hodině hry opřel do míče útočník Rolinc, ale mířil těsně nad a vzápětí do stejných míst, ale na druhé straně, letěla střela Rady.

Rušno bylo před Martinem Berkovcem hlavně v poslední desetiminutovce. Lukešův střílený centr ale proletěl těsně nad a v největší šanci domácích se Berkovec blýskl skvělým zákrokem proti hlavičce Rolince. Gól ve druhém poločase nepadl ani po přečíslení Bohemky čtyři na tři, které Moravec zakončil střelou do nohou vrátivšího se obránce. To ale nic nezměnilo na vítězství Bohemky 3:1 a první výhře na hřišti soupeře v letošním ročníku.