Během přestávky v Ďolíčku probíhají práce naplno

Staví se kotelna a kácí topoly - na středu a čtvrtek je vypsána brigáda.

Během přestávky v Ďolíčku probíhají práce naplno

Dlouhá pauza, kdy se v Ďolíčku neodehrál žádný zápas v rámci Gambrinus ligy (pouze tento víkend zde proběhl 2. ročník Memoriálu Lukáše Přibyla) se využila na výstavbu kotelny pro nový vyhřívaný trávník. Navíc se nad Ďolíčkem začaly kácet legendární topoly.

Prostor pro novou kotelnu, který se buduje uvnitř stadionu na ochozu pod hlavní tribunou, se v současné době dokončuje. Firma i klub dělají vše pro to, aby byla kotelna připravena a vše bylo nainstalováno do doby, kdy bude v případě nepříznivých klimatických podmínek potřeba využít v plné funkčnosti nový vyhřívaný trávník.

Pod dozorem technického ředitele klubu Milana Boubína došlo v pondělí i k zahájení kácení legendárních topolů. Ty rostly nad kotlem domácích fanoušků přes 75 let, ale z bezpečnostních důvodů se musely začít kácet. Během pondělí a úterý dojde tedy k celkovému pokácení osmnácti narostlých a nebezpečných topolů, Družstvo fanoušků Bohemians na středu a čtvrtek vyhlásilo brigádu, kdy by mělo dojít k úklidu těchto stromů.

Základní informace o brigádě:
"Začínáme kácet topoly. Bude to těžká, nebezpečná a tím pádem dost odborná činnost. Plán je takový: v pondělí a úterý pokácet, ve středu a čtvrtek "rozebrat" ležící topoly, naporcovat kmeny, rozdrtit větve, naložit, odvézt naporcovaný materiál a uklidit Ďolíček.

Proto prosíme klokany, kteří by nám mohli ve středu a čtvrtek pomoci, aby neváhali a dorazili do Ďolíčku.

Důležité!
Je nutné mít rukavice, přilbu, pracovní oděv, ochranné brýle a reflexní vestu! Vítaná je motorová pila, benzínová i elektrická. Opravdu jde o nebezpečnou práci, proto je nutné respektovat BOZ. Díky za pomoc a pochopení.
"

Ve spolupráci s MČ Prahy 10 se posléze zasadí nových osmnást topolů, které budou Ďolíček zdobit v následujících, doufejme, že zlepšujících se, letech. Bylo by dobré věřit, že budou svědky dalšího mistrovského titulu, jako topoly současné, které se tohoto okamžiku "dorostly" v roce 1983.