Ženy získaly povinné tři body

V sedmém kole Divize D Bohemka vyhrála jasně 3:0.

Ženy získaly povinné tři body

V 7. kole Divize D jsme na domácím hřišti přivítali tým z Horní Břízy, který se aktuálně pohybuje na posledním místě tabulky, což nám papírově naznačovalo získat povinné tři body. Ale jak to určitě všichni znáte, tak skutečnost je obvykle jiná.

V začátku utkání jsme jasně dominovali a měli drtivou územní převahu, která byla ve 4. minutě odměněna brankou. Ta nebyla ale po dlouhých diskuzích uznána. Pomezní rozhodčí ukazoval, že míč již přešel celým objemem brankovou čáru, ale nepřehledná situace a domněnka i naší útočnice přesvědčila hlavního rohodčího o opaku.

Naštěstí další proměněná šance na sebe nenechala dlouho čekat a v 9. minutě po křídelním průniku pravé záložnice Hruškové a krásném načechraném centru si Dbalá na malém vápně zpravovala míč na prsou a z "první" vstřelila úvodní branku. Tato akce byla zatím nejhezčí a nejpovedenější v tomto ročníku.

Zdálo se, že půjdeme za vítěztvím celkem jednoduchou cestou a že další branky na sebe nebudou dlouho čekat, ale od vstřelené branky jako by se všechna děvčata rozhodla, že více se už běhat nemusí a vše půjde samo. Soupeř nás až do konce poločasu k ničemu nepustil (až na drobné výjimky) a naopak hrozil nebezpečnou střelbou a velmi kvalitně zahranými rohy, kdy mnoho nechybělo a skóre se mohlo měnit. Je pravda, že jsme zkusili nové rozestavení, které ze začátku vypadalo nadějně, ale vůbec se nám nedařilo pokrývat střed hřiště.

Po poločasové přestávce (a lehké bouřky v kabině) jsme se vrátili k původnímu a navyklému rozestavení a jako mávnutím kouzelného proutku se hra diametrálně zvedla. Po celý druhý poločas jsme soupeře nepustili do vyložené šance a naopak jsme přidali dvě branky. Dbalá opět po průniku z pravé strany překvapila brankářku přízemní střelou k bližší tyči a konečně také Hašková protrhla smůlu samostatných úniků, která z přesného výkopu naší brankářky Pourové dostala balon pod kontrolu a po sprintu z poloviny hřiště, kdy úháněla sama na branku, nedala brankářce Horní Břízy žádnou šanci.

Skóre mohlo být mnohem vyšší, ale hrálo se na poměrně těžkém terénu, což omezovalo často finální střelu, přihrávku nebo dorážku.

Realizační tým DFK Bohemians 1905