I nové vedení radnice chce Ďolíček

MČ Praha 10 chce stadion získat během následujících devíti měsíců.

I nové vedení radnice chce Ďolíček

Na radnici MČ Praha 10 došlo v posledních týdnech k personálním obměnám na nejvyšších místech. Proces převodu Ďolíčku do vlastnictví městské části ale není ohrožen a stále se na něm pracuje. Na setkání se sportovními novináři o tom ujistil nový starosta Prahy 10 Mgr. Bohumil Zoufalík.

Neznám silnější příběh, než mají Bohemáci,“ zahájil setkání starosta, který fandí Bohemce již od slavné éry osmdesátých let a v poslední době je v Ďolíčku pravidelným návštěvníkem. Následující měsíce chce tak věnovat úsilí dotáhnout převod Ďolíčku do majetku městské části, na kterém radnice pracuje s Desítkou pro domácí, politickým hnutím fanoušků Bohemky a Slavie, od roku 2010. „Mým snem je, aby novou sezonu začala Bohemka na Městském stadionu,“ vytyčil Zoufalík ambiciózní termín.

Klub Bohemians Praha 1905 investici MČ do stadionu rozhodně vítá. „Hrát na městském stadionu je určitě zárukou a garancí fungování klubu,“ přisvědčil přítomný obchodní manažer Bohemky Mgr. Pavel Brož.

Následující týdny budou věnovány jednáním s majiteli stadionu, společností Bohemians Real, i uvnitř radnice. Na program zasedání zastupitelstva by se odkup Ďolíčku měl dostat nejpozději v prvních týdnech roku 2014, kdy budou připraveny všechny materiály, včetně aktualizovaného znaleckého posudky na stadion. „Jím danou cenu ale nesmí radnice překročit a velmi bude záležet i na vstřícnosti současného majitele,“ upozorňuje starosta. Připraveno by mělo být více variant, jak by se stadion mohl do majetku MČ dostat. Na stole tedy bude jak možnost odkupu, tak směny pozemků.

Bez ohledu na jednání o převodu Ďolíčku chce vedení radnice výrazně podporovat mládežnický sport na Praze 10, která má jako jediná na svém území hned dva velké prvoligové kluby. Sport mládeže by měl být otevřen jako velké téma i na Magistrátu Hlavního města Prahy, aby se objemem získaných financí mohl měřit například s kulturou.