Z vršovického derby odcházíme poraženi

O výhře Slávistů rozhodl Juhar.

Z vršovického derby odcházíme poraženi

Ve dvanáctém kole zavítali Klokani na nejbližší konkurenční hřiště v lize – pouze dvě tramvajové zastávky vzdálený Eden, který je tradičním domovem Slávistů. Trenér Weber do zápasu nemohl počítat s Martinem Berkovcem, takže se do branky postavil Jiří Havránek. O základní sestavu si naopak po výkonu proti Jihlavě řekl Petr Nerad.

V úvodních minutách se Slávisté tlačili za domácí vstřelenou brankou po více než třech domácích zápasech. Získali ale pouze množství standardních situací, které Klokani spolehlivě odvraceli, nedokázali se však propracovat k ohrožení Rakovana v brance domácích.

První velká šance přišla až po dvaceti minutách. Nitrianský v nadějné pozici ale Havránkovu branku přestřelil a Klokani kontrovali. Téměř sám před Rakovanem se zjevil Jakub Hora, doběhli ho ale stopeři a střelu po uvolnění domácí brankář vyrazil na roh. Po něm byla Neradova střela ztečována těsně vedle branky.

Poté byli brankáři chvíli bez práce a náznaky průniků na obou stranách likvidovaly obranné vozby. Těsně před koncem prvního poločasu se ale domácí prosadili. Moravcovu chybu střelou kolem Havránka potrestal Juhar a zajistil sešívaným poločasové vedení.

Do druhého poločasu nenastoupil nevolnostmi sužovaný Jakub Rada, kterého nahradil Matěj Štochl, který byl v prvních minutách svého pobytu na hřišti velmi aktivní, jeho kličky ani přihrávky ale nepadaly na úrodnou půdu.

Šance přišly až po dvaceti minutách a pohříchu je měli pouze Slávisté. Juhar ale mířil po chybě Matěje Štochla těsně vedle a proti šanci Dobrotky se zaskvěl Jiří Havránek. Klokani se nedostávali k zakončení. Jejich pokusy brzdila kombinace vlastní nepřesnosti a pevné domácí obrany. Až deset minut před koncem se do Kalinova centru položil střídající Moustapha Ndiaye, jeho hlavička ale šla těsně vedle branky. Když se v poslední minutě v jasné šanci neprosadil ani exklokan Milan Škoda, skončil zápas nejtěsnějším rozdílem ve prospěch našich vršovických sousedů.