Poslední zápas ženy prohrály

Soused z tabulky porazil Bohemačky ve Vestci o jednu branku.

Poslední zápas ženy prohrály

Jedenácté kolo, které bylo posledním v podzimní části, nám nalosovalo souseda z tabulky TJ Sokol Jindřichův Hradec. Naše děvčata namlsnaná posledními úspěchy byla odhodlaná pokračovat v této pohádce a vítěztvím se posunout o jednu až dvě příčky dopředu, ale vše má vždy svůj konec a tento zápas nám ukázal, že je potřeba ještě hodně pracovat a že úspěch nepřichází sám, ale musí se tvrdě vybojovat.

První poločas jsme nezačali vůbec špatně a už v druhé minutě jsme měli obrovskou šanci, kdy po přesné přihrávce stála sama Hrušková před brankářkou soupeře, ale přesné zakončení zůstalo nejspíš na čtvrtečním tréninku.
Děvčata pokračovala ve své hře a v 20. minutě Hrušková nezvládla samostatný únik a svou druhou šanci neproměnila. To bylo z naší strany v prvním poločase vše.

Do zbývajích 45 minut jsme přenechali aktivitu hostům, kteří ve 30. minutě se štěstím vstřelili první branku po rohovém kopu, kdy nám nepřízeň počasí nadělila lekci a ponaučení, že musíme počítat i s větrem, který výrazně pomohl zakroutit míč do branky a ani zákrok Toufarové neodvrátil hrozbu obdržení branky a umožnit hostům ujmout se vedení v zápase.

Ještě jsme se ani neoklepali a za tři minuty to bylo již o dvě branky. Ve 33. minutě se po hrubé chybě obrany řítila soupeřka sama na naší brankářku Pourovou, která tvrdou střelu z bezprostřední blízkosti stačila pokrýt, ale následná dorážka byla již nad její síly. Poločas se již dohrál bez výrazných šancí na obou stranách.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky jsme vstoupili s odhodláním otočit nepříznivý stav a také tak hra vypadala. Soupeř za celý druhý poločas neměl žádnou šanci ani střelu, ale za to pečlivě bránil svůj náskok a i přes bohemácké šance držel dvoubrankový rozdíl do 77. minuty, kdy si po přímém kopu zpracovala míč Michaela Moulisová a zakončila nechytatelně podél brankářky soupeře. Do konce zápasu zbývalo 13 minut, ale mimo střely Toufarové, která těsně minula horní konstrukci branky se Bohemačkám i přes nastavený tříminutový čas nepodařilo srovnat výsledek a tak jsme po šesti kolech, tedy od 27. září 2013 poznali hořkost porážky.

Podzimní část byla zatím v krátké historii DFK Bohemians 1905 nejúspěšnější:
1. Získali jsme 17 bodů (to je o 10 bodů více než za celou minulou sezónu)
2. Obdrželi jsme malý počet branek a tím se vyrovnáváme nebo přeskakujeme i týmy, které jsou v popředí tabulky
3. Vstřelili jsme 19 branek (což je více než za celou loňskou sezónu)

Vzhledem k tomu, že to byl poslední podzimní zápas, tak se patří poděkovat všem hráčkám za odvedené výkony, za přístup a bojovnost, všem členům realizačního týmu a také rodičům za pomoc při organizaci nebo dopravě.