Závěr dorostenecké ligy

Páté kolo turnaje II. ligy dorostenek se odehrálo za nepříznivého počasí na Julisce.

První zápas s Minerva FF děvčata už tradičně podcenila a nedokázala již podruhé ukořistit v úvodním zápase body. Vedení se ujala Minerva FF zhruba v polovině prvního poločasu, ale naše odpověď přišla po dvou minutách, kdy Hašková zakončila do prázdné branky po přihrávce Michaely Moulisové. Druhý poločas byl vyrovnaný s větším počtem šancí na naší straně, ale přesnější mušku měl soupeř a tak zvítězil a připravil nám druhou porážku v sezóně.

Druhý zápas s Rakovníkem děvčata nezačala dobře a po 10 minutách již prohrávala 2:0, což je snad konečně probralo z myšlenky "to půjde samo" a začala hrát fotbal, kterým všechny soupeře dokázaly porazit. Do konce poločasu se podařilo srovnat stav na 2:2 po akcích, které můžeme označit za fotbalové. První branka padla po kombinaci a následném centru Haškové, který usměrnila hlavou Čechová nechytatelně do sítě. Po chvilce z rohového kopu Molhancové volejem zakončila Michaela Moulisová. Druhý poločas Bohemačky převzaly aktivitu a soupeře k ničemu nepustily a díky důrazů Čechové se podařilo vstřelit za pomocí obránců soupeře vítěznou branku.

Následující zápas s Duklou byl plně v rukou Bohemaček a za celý první poločas nepustily Duklu do vážnější šance. Naopak naše děvčata mohla vstřelit branku, kdyby přesnost kopaček byla seřízena. Druhý poločas se do vstřelené branky Míšy Moulisová odvíjel stejně jako první. Branka padla po přímém kopu Toufarové, kdy míč sklepla Filipová přímo do běhu Moulisové a ta konečně krásnou přízemní střelou protrhla smůlu v tomto zápase. Od vstřelené branky začala Dukla být velmi aktivní a jen díky brankářce Lehnerové se stav nepohnul až do samotného závěru. Tři minuty před koncem nestačila naše obrana pokrýt dorážky a až na třetí pokus soupeřky překonaly Lehnerovou. Byla to obrovská škoda, protože Dukla z minima vytěžila maximum a to ještě nebyl konec. Minutu na to jsme špatně a hlavně zbrkle rozehráli od branky a tak jsme věnovali všechny body soupeři.

Poslední zápas s Mabapa byl pro nás velmi důležitý a to z pohledu klidného přezimování na čele průběžné tabulky. V posledním zápase byl soupeř trochu odevzdaný a tak naše děvčata měla cestu k zisku tří bodů hodně usnadněnou a výsledek 5:0 tomu napovídá.

Podzimní část byla zatím v krátké historii DFK Bohemians 1905 - dorostenky velmi úspěšná:
1. Získali jsme 39 bodů a přezimujeme na čele tabulky s náskokem 9 bodů
2. Obdrželi jsme nejmenší počet branek
3. Vstřelili jsme největší počet branek

Vzhledem k tomu, že to byl poslední podzimní turnaj, tak se patří poděkovat všem hráčkám za odvedené výkony, za přístup a bojovnost, všem členům realizačního týmu a také rodičům za pomoc při organizaci nebo dopravě.