V Turecku s Krasnodarem

Bohemka zná již svého prvního soupeře, se kterým se utká na herním soustředění.

V Turecku s Krasnodarem

Po několika letech odletí během zimní přípravy Bohemka na zahraniční soustředění, kde se bude připravovat na jarní část Gambrinus ligy. V rámci tohoto soustředění odehrají Klokani tři zápasy s kvalitními týmy. Prvním z potvrzených je ruský celek FK Kubáň Krasnodar, účastník nejvyšší ruské soutěže. Ostatní dva duely jsou zatím v jednání.

V současné době se tým nachází v poklidném středu tabulky s 24 body na deváté příčce. V loňské sezoně se umístil na čtvrtém místě zaručující účast v Evropské lize, kde se v předkolech dostal přes skotský Motherwell (2:0, 1:0) a holandský Feyenoord (1:0, 2:1) až do základní skupiny. Právě ve skupině A poté narazil na Valencii (0:2, 1:1), Swansea (1:1, 1:1) a St. Gallen (0:2, 4:0) a do posledního kola bojoval o postup do jarních vyřazovacích bojů. Remíza ve Španělsku pro Krasnodar znamenala ovšem pouze nepostupovou třetí příčku.

Jeden z nejvěhlasnějších útočníků místního klubu před nedávnem oznámil odchod, Djibril Cissé se totiž upsal francouzské Bastii. Dalšími výraznými hráči Krasnodaru jsou Senegalec Ibrahima Baldé, Rumun Gheorghe Bucur a Bulhar Ivelin Popov o kterého se zajímají anglické týmy Aston Villa a West Bromwich. Jasnou brankářskou jedničkou je Rus Aleksandr Belenov.

Kubáň hraje společně s týmem FK Krasnodar, taktéž účastníkem nejvyšší ruské soutěže, na stadionu pro 32 tisíc diváků. Klub vyznává zeleno žlutou kombinaci barev a byl založen roku 1928. V minulosti za tým hrával i bývalý bohemácký hráč Jan Rezek. Současným trenérem je Igor Osinkin.