Bohemka vyhrála po 16 letech Tipsport ligu

V Berouně vystříleli pro Bohemians výhru Bartek a Rada (aktualizace).

Bohemka vyhrála po 16 letech Tipsport ligu

Bohemians Praha 1905 vyhráli podruhé v historii Zimní Tipsport ligu. Klokani v sobotním finále v Berouně porazili Ostravu 2:0 po gólech Bartka a Rady a ovládli tak sedmnáctý ročník tradičního přípravného turnaje. První triumf zaznamenali v roce 1998.

Ve 14. minutě se k odraženému míči dostal De Azevedo, jehož tvrdou střelu doprostřed branky vytáhl gólman Berkovec. Po dvaceti minutách hry o sobě dali vědět také Bohemians. Horovu střelu zblízka vyrazil brankář Šrom, míč za jeho záda poslal Bartek, ale rozhodčí gól neuznali pro ofsajd.

Bartek si ovšem spravil chuť ve 33. minutě, když po rohovém kopu Jakuba Rady nepokrytý na zadní tyči otevřel skóre. Bohemka se tak ve finále dostala do vedení. Těsně před pauzou přidal druhý gól Jakub Rada, který přesnou křížnou střelou překonal ostarvského brankáře Šroma a Bohemka vedla již 2:0.

Do druhého poločasu poslal trenér Weber hned šest nových tváří, mimo jiné po delší době nastoupil i Růžička, v útoku se objevil mladíček Artemuk. V úvodu druhé půle tvrdě vystřelil právě střídající Růžička, ale na ostravského brankáře nevyzrál. Po hodině mohl snížit Štěpán, z voleje však trefil tyč, míč se poté odrazil před branku a Berkovec byl na správném místě.

Bohemka měla další šance navýšit skóre. Ovšem Neradova ani Kuklysova šance gólem neskončila. V závěru dokonce Litevec Kuklys nastřelil z dorážky brankovou konstrukci. I tak Bohemka vyhrála nad Ostravou ve finále Tipsport ligy 2:0 a získala odměnu ve výši 250 000 korun.