Juniorky vyhrály halový turnaj

Energotrans Cup 2014 vyhrála Bohemka, ve finále porazila Mělník na penalty.

Juniorky vyhrály halový turnaj

V rámci zimní přípravy se naše dorostenky zúčastnily prvního kola turnaje Energotrans 2014, který byl pořádán v Mělníku. Turnaj je rozdělen do dvou kol, to druhé proběhne začátkem února v Lounech.

První kolo nám přiřadilo do skupiny týmy FC Mělník, FK Postoloprty a FK Rakovník. Skupinu Bohemačky vyhrály se ziskem 7 bodů a zaslouženě, i když s hodně nervozním průběhem v každém zápase, si vybojovaly postup do finalové skupiny, kde je čekal zápas se střížkovským klubem.

Vzhledem k soupeři a z důvodu boje o finále se naše dorostenky nechtěly smířit s prohrou nebo vyřazením a daly do tohoto zápasu hlavně bojovnost a odhodlání, což stačilo k bezbrankové remíze. Následné pokutové kopy Michaely Moulisové, Dbalé a Martinovské byly stoprocentní. Soupeřova brankářka neměla šanci penaltové kopy chytit. Naopak náš velký brankářský objev Soukupová, která celý turnaj držela naše šance nad vodou, zlikvidovala hned první pokus soupeřek. Vzhledem k tomu, že naše děvčata byla v proměňování neomylná, tak se mohla radovat z postupu do finále, kde je po výhře nad Slavií čekal opět Mělník. "Musíme přiznat, že v tomto zápase jsme lepší nebyli, ale na to se nikdo ptát už nebude a štěstí tentokrát stálo na naší straně," přiznal pro webové stránky realizační tým DFK Bohemians 1905.

Finále bylo velmi vyrovnané, kde se šance střídaly na obou stranách. První polovinu zápasu ovládla Bohemka a z mnoha šancí neproměnila ani jednu. Ve druhé polovině to bylo přesně opačně a jen díky Soukupové a zodpovědné obraně Klokanky neinkasovaly. Závěrečná siréna zápas ukončila za stavu 0:0 a to znamenalo jediné - opět penalty.

Složení děvčat určených na penaltové kopy bylo stejné jako v semifinálovém střetnutí a tomu odpovídal i výsledek. Tudíž nemohlo následovat nic jiného než obrovská radost, která v naší krátké historii znamenala konečně ochutnávku celkového vítěztví, i když v tomto případě jen dílčího.

S tímto se nechceme smířit a i vzhledem k plánovanému soustředění pojedeme na druhé kolo, které se pořádá 1. února 2014 v Lounech a doufáme, že potvrdíme výkon i výsledek z prvního kola. Držte nám palce!