Prohlášení k zápasu se Spartou Praha

Důležité informace pro návštěvníky sobotního derby

V sobotu 1. 3. ve 20:15 prořízne vršovický vzduch úvodní hvizd pražského derby, ve kterém se utkají Bohemians Praha 1905 a AC Sparta Praha.

Utkání provází značný zájem fanoušků obou klubů. Těm se již podařilo vyprodat celou kapacitu vršovického Ďolíčku, která je od této sezóny z bezpečnostních důvodů snížena na 5000 diváků. Pokladny u vstupů na stadion Bohemians tedy v sobotu zůstanou uzavřeny, bez permanentky nebo vstupenky zakoupené v předprodeji se do hlediště nedostanete. Oba kluby tedy žádají své fanoušky, aby se nevydávali bez předem zakoupené vstupenky vůbec ke stadionu.

Jak je tomu u každého pražského derby, i sobotní mač budou doprovázet zvýšené bezpečnostní prohlídky na všech bránách stadionu, tedy nejen u vstupů do sektorů vlajkonošů obou klubů. Žádáme tímto všechny návštěvníky, aby měli pochopení a dorazili na utkání s dostatečným časovým předstihem s ohledem na možnou tvorbu front těsně před začátkem utkání. Do areálu stadionu nesmí být pronášeny žádné nebezpečné předměty ani pyrotechnika.

S ohledem na povahu předprodeje vstupenek upozorňujeme návštěvníky, že na některých sektorech hlavní tribuny A budou sedět spolu fanoušci obou klubů. Věříme, že se atmosféra ponese ve sportovním duchu a případné vzájemné špičkování nepřesáhne míru slovní diskuse.

Žádáme důrazně všechny fanoušky, aby dodržovali návštěvní řád, především žádným způsobem nenarušovali dění na hrací ploše. Škodili byste tím hlavně svému klubu, neboť disciplinární komise v případě podobných prohřešků již netrestá pouze pořádající oddíl, ale při udělování trestů zohledňuje i to, jaký tábor fanoušků problém způsobil.

Věříme, že jak hráči, tak fanoušci přispějí k výjimečnému sportovnímu zážitku z tohoto vyhecovaného zápasu dvou pražských rivalů. Těšme se všichni na sobotní večer!