Juniorka rozstřílela silnou Zbrojovku

Třetí tým tabulky si veze z Uhříněvsi tři góly.

Juniorka rozstřílela silnou Zbrojovku

V krásném pondělním odpoledni přivítala juniorka Bohemians favorizovanou Zbrojovku Brno. Zápas se hrál poprvé na jaře na přírodní trávě v Uhříněvsi a díky slunečnému počasí si mohli hráči i diváci užívat nefalšovanou fotbalovou idylu. Úvodní sestavy mohly předpovídat vyrovnanější zápas, než by nasvědčovalo postavení obou týmů v tabulce. Zatímco Brno doplnilo z pravidelnějších hráčů A-mužstva pouze záložníka Lutonského a Davida Paška, soupiska Bohemians se pyšnila jmény jako je Cseh, Budínský, Šmíd, Jeremenko nebo Kuklys.

Dění na hřišti ale nebývá vždy podle papírových předpokladů a tak v prvním poločase byl nejvýraznější postavou Bohemky hráč nejmladší, sedmnáctiletý Michal Bartůněk v brance, který svými zákroky zabránil několikrát brněnským ve vstřelení vedoucí branky. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale nebezpečnější šance si vypracovali během první půle pouze hosté.

Po dvanácti minutách hry zahrozil poprvé brněnský Vávra, který se ocitl tváří v tvář Bartůňkovi, ovšem byl příliš z úhlu a blízko branky a proto mu zbyla na nastřelení pouze tyč. O osm minut později se výrazně předvedl brněnský záložník Šumbera, který v našem vápně motal sám hlavu svými kličkami celé obraně snad deset vteřin, ale k zakončení se nedostal.

Z protiútoku zahrozili poprvé Klokani, Kuklys mohl jít sám na branku, ovšem přihrávku dostal do ofsajdové pozice. Tato pětiminutovka byla nejpohlednější z celé první půle, o chvilku později měl gól na noze brněnský Pašek, ovšem Bartůněk jeho tvrdou střelu krásným zákrokem nohou vyrazil mimo tyče. O minutu později hlavičkoval do branky Šumbera, míč se ale ocitl v náručí Bartůňka. Za Bohemku ještě stačili zahrozit Jeremenko a Hejno, nicméně největší šanci měl v samém závěru Marek Lutonský, který se řítil po chybě Budínského téměř od půlící čáry sám na branku, ale Bartůněk jeho gólové plány opět zhatil.

Druhý poločas byl ovšem úplně o něčem jiném. Již v prvních vteřinách se dožadoval Jeremenko penalty po sporném zákroku hostujícího brankáře Veselého, jeho pád byl ovšem oceněn pouze žlutou kartou. V 51. minutě poprvé uhodilo, když Kuklys našel krásným obloučkem přes obranu nabíhajícího Jeremenka a ten přehodil s přehledem Veselého - 1:0.

Hned o dvě minuty později našel centrem z levé strany Řezníček Hejna, který z hranice vápna přesně zamířil a Bohemka vedla již o dvě branky. Brno takový nástup do poločasu znatelně rozhodil a na jejich kopačky se začala vkrádat nervozita. V gólové pozici se objevil Kunc a mohl rychle vrátit Zbrojovku do kontaktu, ale byl z toho jen roh. V 67. minutě pak začínalo být jasné, že brněnští jsou pro tento zápas prokletí. To když postupoval sám na brankáře střídající Duda, Bartůněk jeho ránu vyrazil jen před dobíhajícího Lutonského a ten z malého vápna přestřelil úplně prázdnou branku.

Po této šanci šel na hřiště další hráč bohemáckého dorostu U19 Kostka, jenž se v prvních vteřinách zapsal mezi střelce. Nejprve Budínský ukořistil míč ve středu hřiště, postupoval v samostatném úniku na branku Brna, a když si mohl vybrat zda Veselého přehodí, obstřelí, nebo mu nasadí "jesle", všiml si ještě nabíhajícího Kostky a na zlatém podnosu mu nabídl jistý gól do prázdné branky, čímž zajistil sobě i spoluhráčům jistě příjemné zápisné od našeho talentovaného záložníka.

Zápas se pak již víceméně v poklidu dohrával, brněnští se snažili ještě o úpravu stavu, ale ani nůžkami střílející Piliev, ani ve skrumáži několikrát dorážející Zezula se branky nedočkali. Zelenobílá juniorka tak pokračuje v příjemných jarních výkonech a po skvělém druhém poločase si připisuje vysokou výhru nad loňským juniorským mistrem.