Klokani zápas otočili a vyhráli!

Zápas se čtvrtým celkem rozhodl druhý poločas.

Klokani zápas otočili a vyhráli!

Čtyřiadvacáté kolo přivedlo do vršovického Ďolíčku severočeský celek z Teplic, který se v případě vítězství mohl, alespoň dočasně, usadit na třetí příčce. Klokani ale také vítězství potřebovali jako sůl, aby neztratili kontakt na nejbližší soupeře.

První poločas moc fotbalové krásy nepřinesl. Nepřesné přihrávky, zbytečné "tahání" míče a přetažené centry, to vše zapříčinilo hlasité povzdechy napříč hledištěm. I přesto byly vidět dvě branky.

Do první vážné situace se dostal jako slepý k houslím Salami. Bohemka zrovna tlačila na soupeře, kterému se povedlo míč z horké situace ve vápně odkopnout. Brabec a Krch zaspali, míč si přebral nigerijský útočník kousek za polovinou hřiště a pelášil na Berkovce. 

Brankář Bohemky si počkal a včas vymrštil svojí pravou nohu do rozštěpu, a zabránil tak jasnému gólu. A to ještě pár chvil před tím mohli Klokani skórovat, ale Pauschekův centr z pravé strany si nikoho ve vápně nenašel.

Trenérovi Zdeňku Ščasnému se zdálo, že Salami se neproměněnou šancí dostal psychicky do nepohody a vyslal, již ve 34. minutě, do hry Martina Fenina. Tento exslávistický útočník, který se nedokázal právě ve vršovickém klubu po návratu z ciziny prosadit, nečekal na příležitost dlouho.

Běžela 38. minuta, když z hloubi pravé strany centroval Nivaldo do vápna. Mezi Brabcem a Pauschekem se nacházel právě Fenin, dostal potřebnou volnost k tomu, aby si naskočil na Santosův míč a hlavou ho umístil do protipohybu Berkovce. I když ten si na míč sáhl, jeho cestě za brankovou čáru nezabránil.

Naštěstí Klokani nečekali na srovnání dlouho. Rada se snažil dostat do šestnáctky, ale byl pár metrů před ní faulován. K zahrání se postavil on a Josef Jindřišek. Nakonec padla volba na vršovického kapitána a bylo to správné rozhodnutí. Ač se snažila teplická zeď posouvat, co to šlo, míč kolem ní prosvištěl a zapadl ke vzdálenější tyči, Grigar se pouze díval.

Druhý poločas Klokani zlepšili herní projev, zpřesnili kombinaci a bylo to znát. Tepličtí jakoby nevěděli, jak si se situací, kdy se hráčům evidentně nedaří, počít. Zato hráči Bohemians byli odvážnější a mnohem přímočařejší než v prvním poločase, kdy situace řešili dlouhými centry z krajů.

Jednu takovou akci předvedli v 62. minutě. Rada převzal míč na půlícím kruhu, prostrčil mezi dva protihráče balon Lietavovi, který našel uličkou Nerada. Dvacetiletý talent byl v dobrém náběhu a rychlosti, postupoval ze strany na Grigara, za zády mu dotíral Hošek. Když už se zdálo, že se dostal z dobré pozice, místo centru se rozhodl pro křížnou přízemní střelu. To nejspíše severočeský brankář podcenil a vlivem i možná předčasného rozhodnutí mu míč prolétl pravou stranou do sítě.

A za dalších deset minut už to bylo o dva góly. Nejdříve Klokani dobře zapresovali a donutili odkoupnout Grigara dlouhý míč za lajnu. V rychlosti hozený míč se přenesl na druhou stranu až k Neradovi, který si na prsou míč zpracoval a vyčkával, co na to Hošek. Ten udělal výpad, ale hbitý mladík si míč hodil chytře do jeho protipohybu a centrem našel na malém vápně Horu, který už neměl problém hlavou míč doklepnout do branky. Grigar po inkasované brance pak jen bezmocně seděl v růžku své branky.

Zbytek utkání Klokani neměli větší potíže, Tepličtí se sice snažili snížit, ale jejich pokusy jen dokreslovaly jejich dnešní zmar. A to mohl přidat další branku Hora, který se dostal k odraženému míči, ale jeho pumelici Grigar vyboxoval.

Když rozhodčí Proske zahvízdl naposledy, strhl se oslavný ryk nad Vršovicemi. Klokani se dotáhli na své soupeře v boji o záchranu, otočili zápas (poprvé od 8. 5. 2011, kdy porazili v Edenu Sigmu) a vstřelili tři branky, naposledy od utkání v Ostravě. Výhru nakonec nezkazil ani fakt, že hráči váhali s poděkováním kotli v reakci na to, že se k nim fanoušci v posledním utkání v Olomouci otočili při děkovačce zády.